1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kesklinna valitsus otsib pealinna esindusjõulupuud juba enne kalendrisügise saabumist
Kesklinna valitsus otsib pealinna esindusjõulupuud juba enne kalendrisügise saabumist

Kesklinna valitsus otsib pealinna esindusjõulupuud juba enne kalendrisügise saabumist

Kalendri järgi pole sügis veel alanud, talvest rääkimata. Tallinna Kesklinna Valitsus alustas aga juba praegu novembri lõpul Raekoja platsile püstitatava kuuse otsinguid.

Kuuske tuleb otsima hakata mitu kuud varem seepärast, et tarvis on käia sobivamaid kandidaate kohapeal uurimas ning nende sobivust oma silmaga hindamas. Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul vaadatakse valiku tegemisel kõige enam seda, et puu oleks ilus ja väärikas, aga võetakse arvesse ka selle hinda ja kaugust Tallinnast.

„Tegemist on ikkagi meie esindusjõulupuuga, seega on ülimalt tähtis, et see pakuks oma uhkuses ja tihkuses silmailu ja tekitaks tõelise pühademeeleolu,” märkis Haukanõmm.

Samuti tuleb veenduda, et puule suurte masinatega ligi pääseks ning see ohutult langetataks. Selleks ei tohi kuusepuu lähedal olla elektriliine, mis takistaks kraana tööd.

Kuusk peab olema vähemalt 15 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe ning kasvama ligipääsetavas kohas mitte kaugel kui 150 kilomeetrit Tallinnast. Kuuse jõulupuuks esitamiseks tuleb saata kiri e-posti aadressile kylly.annus@tallinnlv.ee koos kuuse foto, kõrguse, asukoha andmete, hinnasoovi ning omaniku kontaktinfoga. Pakkuda võib maaomanik või tema esindaja, kelle territooriumil puu kasvab.

Kuuseotsingud kestavad kuni 5. novembrini 2023. Jõulupuu saab Tallinna Raekoja platsile püsti novembri lõpuks ning jääb seda ehtima vähemalt terveks jõuluajaks ja aastavahetuseks. „Soovime, et Vanalinna oleks sel ilusal ajal põhjust tulla ka neil linlastel, kes sinna muidu väga tihti ei sattu,” sõnas linnaosa vanem.

  • Kesklinna valitsus ootab ettepanekuid, kuidas võiks kuuske pärast raeplatsi ehtimist taaskasutada. Ühest varasemat puust on näiteks tehtud süütepakud, mida sai aasta jooksul erinevatel sündmusel, näiteks muinastulede ööl, põlema panna ning sellega meie esivanemaid tervitada.
Head Uudised GoodNews