1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Keskraamatukogu kutsub õpilasi end teletorni tippu lugema
Keskraamatukogu kutsub õpilasi end teletorni tippu lugema

Keskraamatukogu kutsub õpilasi end teletorni tippu lugema

Tallinna Keskraamatukogu kutsub osa võtma lugemisprogrammist „Loeme ennast teletorni tippu”, mis kestab 30. aprillini ja kuhu osalema on oodatud Tallinna koolide 1.–9. klassid.

Tänavuse lugemisprogammi märksõnaks on “ühendatus”. “Lood, mida raamatutest loeme või filmidest vaatame, ühendavad meid ka siis, kui me füüsiliselt kokku ei saa. Mida rohkem me samu lugusid teame, seda enamast on meil omavahel rääkida ja seda paremini üksteist mõistame,” selgitab raamatukogu.

Lugemisprogrammi võistkonna moodustab terve klass. Tallinna Teletorni tippu jõudmiseks on vaja läbida 1050 trepiastet, mis algklassidele tähendab kokku 5250 lehekülje lugemist, vanematele klassidele 10 500 lehekülje lugemist. Lugemisprogrammi peaauhinnaks on teletorni külastus. Selle võidavad kolm kõige rohkem lugenud klassi kummastki vanuserühmast (arvestatakse lehekülgede arvu õpilase kohta). Lisaks loositakse lugemisprogrammi lõpus välja eriauhindu. 

Osalemistingimused leiab Lastelehelt. „Loeme ennast teletorni tippu” sai inspiratsiooni Saksa lastekirjaniku Ursel Scheffleri „Raamatutorni” ideest.

Head Uudised GoodNews