1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. KIMP Festi lõppkontserdil kõlab muusika verivärskete dirigentide käe all
KIMP Festi lõppkontserdil kõlab muusika verivärskete dirigentide käe all

KIMP Festi lõppkontserdil kõlab muusika verivärskete dirigentide käe all

KIMP Festival20. mail kell 17 on kultuurihuvilised oodatud Tallinna Ülikooli aulasse KIMP Festi lõppkontserdile, mida juhatavad sel kevadel Tallinna Ülikooli dirigentidena lõpetavad Madis Kreevan, Kaisa Rindberg ja Kersti Tšernikova.

Kontserdil kõlab viimase 150 aasta jooksul kirjutatud muusika alates Richard Straussi sümfoonilise poeemi “Nõnda kõneles Zarathustra” seadest kuni filmide “Tähtede sõda” ja “Malev” muusikani. Noorte dirigentide käe all esinevad Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi segakoor ja Tallinna Ülikooli muusikaosakonna puhkpilliorkester.

Kontsert paneb punkti kuu aega kestnud festivalile KIMP Fest, mis tutvustas sel kevadel Tallinna Ülikooli lõpetavate kunstitudengite loomingut. Festival julgustab ja toetab noori loomingulisi inimesi siduma oma elu ja karjääri kaunite kunstidega.

Tänavusel festivalil astusid üles koreograafiatudengid oma tantsuetenduste sarjaga, Elina Netšajeva, Merilin Kauniste jt muusikaeriala lõpetajad andsid klassikalise ja popmuusika kontserte, tööõpetuse eriala lõpetajad korraldasid moe-show ning kunstieriala lõpetajad mitmeid kunstinäitusi. Toimus ka erinevaid töötubasid aktide visandamise, metallehete valmistamise jne teemadel.

Festivali osana kaeti Tallinna Ülikooli sisehoovis asuv URSA maja fassaad graffitiga ning koreograafiatudengid avasid URSA maja 2. korrusel teatrisaali Stella.

KIMP Festi korraldab Tallinna Ülikooli Kunstide Instituut.

Head Uudised GoodNews