1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Reedest hakkab kinos Sõprus linastuma Islandi komöödia “Hobustest ja inimestest”
Reedest hakkab kinos Sõprus linastuma Islandi komöödia “Hobustest ja inimestest”

Reedest hakkab kinos Sõprus linastuma Islandi komöödia “Hobustest ja inimestest”

Hobustest ja inimestest23. mail hakkab kinos Sõprus linastuma veidralt vürtsikas komöödia „Hobustest ja inimestest“. Islandi režissööri Benedikt Erlingssoni debüütfilm esilinastus PÖFFil, kus pälvis Läänemere- ja Põhjamaade debüütfilmide võistlusprogrammi parima filmi tiitli, tiitli parima operaatoritöö eest ning rahvusvahelise filmikriitikute ühingu (FIPRESCI) auhinna.

Pisikeses Islandi külakeses, kus kõik tunnevad kõiki ning kogu elu pöörleb ümber hobuste, hargneb lahti kentsakas lugu, kus näeme inimeste ja hobuste loomu- ja loomaomadusi teineteisele peegeldumas. Ja nagu üllatuslikult selgub ei olegi loomade ja inimloomade elud nii erinevad – enda eest ei ole keegi kaitstud ning iial ei tea, kas tunnete tasuks on armastus või surm.

Skandinaavia kvaliteetkomöödiale omaselt on filmi huumor süngelt soe ja muhemõrkjas ning filmi peaosaliste hulka tuleb, lisaks Islandi näitlejate koorekihile, kindlasti lugeda ka suurepärast kaameratööd ning saareriigi hingematvalt ilusat loodust.

Seni pigem näitlejana tuntud Benedikt Erlingssoni jaoks on “Hobustest ja inimestest” esimene täispikk film režissöörina. Pimedate Ööde Filmifestivalil võidetud auhindadele lisaks on teos noppinud mitmeid auhindu ka teistelt tunnustatud festivalidelt: San Sebastian, Göteborg, Tokyo, Amiens jt.

Lisaks kinole Sõprus hakkab film linastuma ka Tartus kinos Ekraan.

Film: „Hobustest ja inimestest“ (Of Horses and Men/Hross i oss)
Režissöör: Benedikt Erlingsson
Osades: Ingvar Eggert Sigur?sson, Helgi Björnsson, Charlotte Bøving, Sigr??ur Mar?a Egilsdóttir jt
Filmi lühitutvustus: http://kinosoprus.ee/et/film/hobustest-ja-inimestest

Filmi treiler

Head Uudised GoodNews