1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Kingi lapsele teatrielamus
Kingi lapsele teatrielamus

Kingi lapsele teatrielamus

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Ugala teater ja Viljandi linn kutsuvad inimesi üles kinkima puudust kannatavatele lastele teatrielamust. Ugala kassast soetatud piletid toimetab lasteni linna sotsiaalamet.

Selle aasta augustis mängib Ugala teater viimast suve Viljandis Männimäe külalistemaja aias Kenneth Grahame’i vahvat suvist koguperelavastust «Tuul pajuokstes». Eelmisel aastal mängiti nii Salme Reegi nimelise teatripreemia ja Ugala kolleegipreemiaga pärjatud lavastust Tallinna Botaanikaaias. Nüüd võib seda taas näha Viljandis.

Ugala teatri projektijuhi Hanna Jõgise sõnul tekkis trupil mõte kinkida puudust kannatavatele lastele selle lavastuse pileteid. «Samasugust võimalust soovime nüüd pakkuda ka meie koostööpartneritele ja kõigile teatrikülastajatele.»

«Kõigil soovijail on võimalik teatri kassast osta lisapileteid, mille Ugala teater koostöös Viljandi Linnavalitsuse sotsiaalametiga kingib edasi neile lastele, kellel pere majandusliku olukorra tõttu ei oleks muidu võimalik teatrisse tulla,» lausus Jõgis.

Linnvalitsuse sotsiaalameti lastekaitsespetsialisti Külli Frey kinnitusel on Viljandis peresid, kelle lapsed ei ole saanud teatris käia. «Seega on mul hea meel, et Ugala teatri näitlejad sellisele ettevõtmisele aluse panid.»

Lastekaitsespetsialisti sõnul ei ole võimalik täpselt öelda, kui palju on linnas selliseid lapsi, kes kunagi teatris pole käinud, kuid ta kinnitas, et kõik kingitud piletid saavad lasteni toimetatud.

Toetuspilet maksab 10€ ja seda on võimalik osta Ugala teatri kassast.

Head Uudised GoodNews