1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kino Sõpruse kavas väärtfilmid
Kino Sõpruse kavas väärtfilmid

Kino Sõpruse kavas väärtfilmid

Sils Maria pilved18. oktoobrist jõuab kinolinale uus film, Kuldsele Palmioksale kandideerinud “Sils Maria pilved”. Film toob ekraanile armastatud näitlejannad Juliette Binoche’i ja Kristen Stewarti. “Sils Maria pilved” pakub vaajale elutruu kõrvalpilgu staaride privaatsele elule. Süžee keskendub vananemisega kaasnevatele muudatustele näitlejanna professionaalses elus ja rollipakkumistes ning seda saatvale emotsionaalsele ja psühholoogilisele mõjule. Tõeliselt intelligentne meelelahutus kõikidele filmi- ja teatrisõpradele, kes on eales juurelnud näitleja elukutse telgitaguste üle.

Sils Maria pilved221. oktoobril on taaskord Autorikino. Ühel ainsal õhtul linastub suurel ekraanil kõigi aegade ühe mõjukama ja kompromissituma autorifilmide režissööri Ingmar Bergmani tähtteos “Persona”. Tegemist on 20. sajani üheks olulisimaks peetava filmiga, mis keskendub kahele naiskarakterile: noorele näitlejale (Liv Ullman), kes on lakanud rääkimast, ning teda hooldavale medõele (Bibi Andersson). Kahe naise vaheline suhtlus on pingeline ning laetud välja öeldud ja ütlemata sõnadest. Film on eestikeelsete subtiitritega.

17.-19. oktoober jätkub Roman Polanski filmide retrospektiiv, jäänud on vaadata vaid väga tuntud teosed: 1970-ndate aastate üks väljapaistvamaid filme “Tess”, kriitikute poolt kõigi aegade meisterlikemate linateoste hulka arvatud “Chinatown” ja Polanski esimene Hollywoodis valminud film “Rosemary laps”. Filmid on eestikeelsete subtiitritega.

Head Uudised GoodNews