1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. KINOKLASSIKA! Forum Cinemas hakkab näitama kinoklassikat
KINOKLASSIKA! Forum Cinemas hakkab näitama kinoklassikat

KINOKLASSIKA! Forum Cinemas hakkab näitama kinoklassikat

KinoklassikaAlates 17. augustist saavad filmisõbrad Forum Cinemas kinodes Tallinnas ja Tartus näha filmiklassika suurteoseid. Esimestena tuuakse teiste seas suurele ekraanile Tony Scotti, Danny Boyle’i, Francis Ford Coppola ja Martin Scorsese kultusfilmid.

Forum Cinemas uus kinosündmuste sari Kinoklassika toob Coca-Cola Plaza ja kino Ekraani publikuni igal kuul ühe filmiajalukku läinud filmi. Sarja raames näitamisele tulevate filmide hulgas on nii suurte filmistaaride varajasi rollisooritusi kui ka meie seast lahkunud legendide kultusfilme.

“Kinoklassika eesmärk on tuua meie kinokülastajateni kaasaegse kino kõrval ka kinokunsti pärle, mille mõjutused filmikunstile on märgatavad ning mis kõnetavad publikut siiani. Kinoklassika pakub ainulaadset võimalust näha filmiajaloo pärleid suurel ekraanil,” kommenteeris Forum Cinemas programmijuht Tõnis Lõhmus.

Augustis alustab Kinoklassika Tony Scotti legendaarse „Tippkutiga” (1986), septembris tuleb näitamisele Danny Boyle’i üks tuntumaid filme “Trainspotting” (1996) ning oktoobris Jim Hensoni kultuslik „Labürint“ (1986) peaosas David Bowie’ga. Novembris saab juba näha Martin Scorsese šedöövrit „Taksojuht“ (1976), detsembris vanameister Sylvester Stallone’i läbimurderolliga filmi „Rocky“ (1976) ning jaanuaris linastub Francis Ford Coppola tippsaavutus „Ristiisa“ (1972).

Linastuvad filmid on inglise keeles ja ilma subtiitriteta. Piletid seanssidele, täpsema filmide ajakava ja tutvustuse leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews