1. Avaleht
  2. Ajalugu
  3. Kinolinale jõuab värske dokumentaal kuninganna Elizabeth II-st
Kinolinale jõuab värske dokumentaal kuninganna Elizabeth II-st

Kinolinale jõuab värske dokumentaal kuninganna Elizabeth II-st

Detsembrikuus Tallinnas, Tartus ja Viljandis toimuv moefilmide festival toob suurele ekraanile kuninganna Elizabeth II portreteeriva dokumentaali, mis esilinastus maailmas alles möödunud nädalal.

“Võib üsna kindlalt öelda, et kuninganna Elizabeth II oli maailma üks tuntumaid naisi. Kui palju me temast aga tegelikult teadsime?” küsib filmifestivali korraldaja Helen Saluveer. “Äsja Itaalias esilinastunud dokumentaalis “Kuninganna portree” (Portrait of the Queen) saavad sõna paljud fotograafid, kel oli õnne naisega üsna erakordsel moel kohtuda ning teda unikaalsetele fotodele jäädvustada.”

Foto: MoeKunstiKino

Filmi režissööriks on fotograaf Fabrizio Ferri, dokumentaalis astuvad üles ka kuningannat portreteerinud piltnikud Brian Aris, Jason Bell, Julian Calder, Chris Levine, David Montgomery ja John Swannell, lisaks saavad sõna näitlejannad Susan Sarandon, Isabella Rossellini ja paljud teised. Film “Kuninganna portree” ei kajasta vaid Elizabeth II pikka valitsemisaega, vaid näitab ka seda, kuidas fotograafia, näiliselt “tumm” kunst, on avaldanud kuningannale erakordset austust, luues seitsmekümne aasta pikkuse albumi, mis on unikaalne oma mitmekesisuse, intensiivsuse ja rikkalikkuse poolest.

Dokumentaal linastub Viljandi Kogukonnakinos 7. detsembril kell 19.00 ja Tallinnas kinos Sõprus 13. detsembril kell 18.00. Linastustele teeb sissejuhatuse moelooja ja kostüümikunstnik Gerly Tinn.

MoeKunstiKino seansid toimuvad 13.-18. detsembrini kinodes Sõprus Tallinnas ja Elektriteater Tartus ning 7.-21. detsembrini Viljandi Kogukonnakinos. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega. Piletid on müügil kinode kassades ja veebilehtedel.

Head Uudised GoodNews