1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Väärikas eas kunstinautijaid on oodatud Tartus “Seenioride reede” eriprogrammile
Väärikas eas kunstinautijaid on oodatud Tartus “Seenioride reede” eriprogrammile

Väärikas eas kunstinautijaid on oodatud Tartus “Seenioride reede” eriprogrammile

Neljas „Seenioride reede“ toimub 26. mail kell 13.00 ja esmakordselt toimub kuraatorituur näitusel “„Maastik kulgeb läbi maja“”.

Eksklusiivne tuur toimub fotokunstniku Paul Kuimeti ja maalikunstniku Tõnis Saadoja esimesel ühisnäitusel „Maastik kulgeb läbi maja“. Väljapanek ühendab erinevad vahendid, ajastud ja lähenemised, et küsida, mil moel ja kas üldse on võimalik rääkida maastiku kogemisest kunsti kaudu.  Ekspositsiooni tutvustab populaarne ja kõikide lemmik kuraator Eero Epner.

Näitusetuur kestab 30 minutit. Osalemiseks on vaja soetada 1-eurone näitusepilet, millega pääseb soovikorral peale tuuri vaatama kõiki näituseid.

Lisaks saab uudistada kolmanda korruse väljapanekut „Armistunud pale“, mis toob vaatajani 1943. aasta pommitamisest pääsenud teosed. Esimese korruse näitust Eestis elavate venekeelsete naiskunstnike elulistest, jõulistest ja vaatajat liigutavatest kunstiteostest „Vaata mind! Kuula mind!“. Samuti saab külastada Tartu Kunstimuuseumi projektiruumis alates 20. maist avatud näitust kooliõpilaste kunstikonkursile „Maastik on meie nägu“ saabunud parimatest töödest.

Eakatele mõeldud programmi tegevuse põhisisuks on kuu viimasel reedel toimuvad näitusekülastused koos kuraatoritega, mille käigus tutvustatakse erinevaid Tartu Kunstimuuseumi näituseid ning pärast nendega tutvumist saab haridusklassis mõnusas seltskonnas teed juues ja küpsiseid süües kunstimuljed vahetada ning muudel huvitavatel teemadel arutleda.

Järgmised ekskursioonid Tartu kunstimuuseumi viltuses majas (Raekoja plats 18) on kavas veel peale pisikest pausi 25. augustil, 29. septembril ja selle aasta viimane „Seenioride reede“ toimub 24. novembril.

Foto: Tartu Kunstimuuseum

Head Uudised GoodNews