Kokka ettevaatlikult! Toiduvalmistamine põhjustab palju tulekahjuohtlikke olukordi
Toiduvalmistamine põhjustas Päästeameti andmetel möödunud aastal 341 tulekahjuohtlikku olukorda.
Kui elektriseadmed ja küttesüsteemide hooletu kasutamine on olnud eluhoonetulekahjude peamisteks põhjusteks juba aastaid, siis jätkuvalt püsib väga kõrgel ka toiduvalmistamisest tekkinud tulekahjude arv. Inimesed unustavad pliidi sisse ja lähevad kodust ära või jäävad lihtsalt magama.
Möödunud nädalal registreeris Nublu andur tulehäire ühes Räpina eramus. Kontaktisikuga ei õnnestunud kohe telefoni teel ühendust saada ja välja saadeti patrullekipaaž. Kohapeal selgus, et eramu elanik pani kaneelirullid ahju, unustas nad ära ja jäi magamistoas magama. Saiakesed aga kõrbesid ja terve eramu täitus suitsuga. Suitsuanduri häiresignaali peale ärkas elanik ülesse ja koos saabunud patrulliga tuulutati ruumid.
“Kahjuks on sellised juhtumid meil iganädalased. Lisaks inimeste hajameelsusele, ei arvestata mõnikord ka koduloomadega. Näiteks kassid on võimelised hüppama pliidile ja tänapäevaseid pliite kõndimisega aktiveerima. Seega neljajalgsete sõprade puhul tuleb kindlasti kodust lahkudes pliidilt kõik asjad enne ära koristada ja võimalusel pliidi lapselukk aktiveerida,” ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.