1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Konverents „Põllumees kui tippjuht“ toob esile uued suunad: AI, julgeolek ja sõnniku väärindamine
Konverents „Põllumees kui tippjuht“ toob esile uued suunad: AI, julgeolek ja sõnniku väärindamine

Konverents „Põllumees kui tippjuht“ toob esile uued suunad: AI, julgeolek ja sõnniku väärindamine

Reedel, 4. oktoobril toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis 19. konverents “Põllumees kui tippjuht”. Tänavuste teemade hulka kuuluvad muuhulgas julgeolek, majandus ja tehisintellekti roll. Räägitakse ka toitumisest, küberohtudest ja sõnniku väärindamisest. Konverentsil antakse üle tiitel 12. põllumajandussektori tippjuhile.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on konverents „Põllumees kui tippjuht“ põllumajandussektori jaoks juba traditsiooniline ja kauaoodatud sündmus, kus kohtuvad nii praktiline kogemus kui ka tulevikku suunatud teadmised. „Igal aastal pakume osalejatele võimalust arutleda oluliste küsimuste üle, mis mõjutavad põllumajandussektorit ja kogu ühiskonda. Sel aastal on fookuses ka teemad, mis viivad meid uutele radadele, olgu selleks tehisintellekti kasutamine või küberohud, kuid alati jääb keskmesse põllumehe vastutusrikas roll. Põllumajandussektorit juhivad inimesed, kes kannavad suurt vastutust ja samas näevad kaugemale, tuues uuendusi ja kindlustades meie jätkusuutlikkuse,“ ütles Pastak.

Põllumajandussektorit juhivad inimesed, kes kannavad suurt vastutust ja samas näevad kaugemale, tuues uuendusi ja kindlustades meie jätkusuutlikkuse.

Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul on tegemist väga hinnatud ja vajaliku konverentsiga. „Põllumees kui tippjuht“ on eriline sündmus, mis on korraga nii sektori pidupäev kui ka mõtlemapanev peegeldus ühiskonnas ja majanduses toimuvast. Pole uudis, et tegutseme keskkonnas, kus ootamatuid tegureid on rohkem kui ainult homne ilm. Neid muutujaid on oluline üheskoos teadvustada ja neile otsa vaadata. Kuid sama oluline on tähistada ka seda, et sektor edeneb, et meie hulgas on tublisid, väljapaistvaid ja tunnustamist väärivaid tegijaid, kelle kätes Eesti põllumajandus areneb ja on hoitud.“

Foto: Freepik

Konverentsil antakse 12. korda välja tiitel „Põllumajandussektori tippjuht“. Sellega tunnustatakse iga-aastaselt inimest, kelle tegevus aitab kaasa kohaliku kogukonna arengule ja annab lisaväärtust Eesti majandusele tervikuna, kes on juhiomadustelt teenäitaja ning tulemuslik ja efektiivne. Põllumajandussektori tippjuht väärtustab ja motiveerib töötajaid, on kõrgete eetiliste tõekspidamistega ja innovatiivse hoiakuga.

Ettekannetega astuvad tänavusel konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ üles:

  • Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman
  • Swedbank AS juhatuse esimees Olavi Lepp
  • Koolitaja Raul Rebane
  • Kaitseväe Peastaabi ülem, kindralmajor Vahur Karus
  • TalTech professor Gert Jervan
  • Riigi Infosüsteemi ameti peadirektor Joonas Heiter
  • PRIA peadirektor Margus Noormaa
  • Euroopa ja Maailma Kulturismiliidu juhatuse liige Ott Kiivikas

Konverentsi lõpetab diskussioonpaneel „Sõnniku väärindamine – parimad lahendused?“, kus osalevad Kõo Agro juht Maarika Susi, Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika õppetooli juht Rando Värnik, Halinga OÜ juhatuse liige Raul Peetson, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi söötmisteaduse õppetooli kaasprofessor Allan Kaasik.

Head Uudised GoodNews