1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Koolivaheaja eriprogramm Vanemuise teatris
Koolivaheaja eriprogramm Vanemuise teatris

Koolivaheaja eriprogramm Vanemuise teatris

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Algavaks kevadiseks koolivaheajaks on Vanemuine just nooremale teatrisõbrale mõeldes valinud mängukavasse ühtekokku 12 etendust. Mitmed koolivaheaja nädalal toimuvad etendused on erilised ja Vanemuise suures majas saab tutvuda laste joonistusvõistluse „Nägin teatrit“ imevahvate töödega.

Teatri Kodus saab eeloleval nädalal vaadata lastelavastusi – „Väikese onu saaga“, „Kessu ja Tripp“, „Kuldvõtmekese lugu“, „Pettson ja Findus“ ning „Armunud kastis“. Vanemuise väikeses majas etendub „Totu kuul“ ning suures majas mängime menukaid kogupere muusikale „Detektiiv Lotte“, „Helisev muusika“ ja „Mary Poppins“.

20. märtsil, algusega kell 18 tähistab „Detektiiv Lotte“ oma 100. juubelietendust mitmete üllatuste, kingitustega ja erikülalistega. Juba tund varem (ehk kell 17) on kõik lapsed oodatud teatrisse Vanemuise Kollaste Kasside seltsi, kellega koos saab meisterdada Lottele õnnitluskaardi. Kollased Kassid aitavad peomeeleolu üleval hoida ka etenduse vaheajal ning mõnda aega pärast etendust, kui kõikidel soovijatel on võimalik jäädvustada end pildile koos Lotte ja Bruno või mõne teise vahva lavategelasega. Lotte jagab lastele kingitusi ning kõik lapsed saavad AS Premia Foodilt peolt lahkudes kaasa jäätise.

22. märtsil kell 12 Vanemuise suures majas etenduv muusikal „Mary Poppins“ jääb viimaseks etenduseks Tartus. Päris viimane etendus toimub 11. mail Tallinnas Nokia Kontserdimajas.

22. märtsil kell 12 Vanemuise väikeses majas etenduva lastelavastuse „Totu kuul“ piletiga saab tasuta külastada Lõunakeskuskuse 4D elamuskino. Üllatuspakkumine kehtib ka 9. ja 29. aprilli etendusel. Samas on võimalik Ahhaa 4D elamuskino piletiga lunastada pilet „Totu kuul“ etendusele 20 protsenti odavamalt.

19. märtsil toimuv „Armunud kastis“ etendus on eelviimane hooajal. Viimane toimub 3. aprillil kell 11.

Joonistusvõistlus „Nägin teatrit“ toimus tänavu juba kuuendat korda ning tänavu saabus võistlusele veidi üle 200 joonistuse Eesti eri paigust ja need on inspireeritud Eesti teatrite lavastustest, aga ka telelavastustest. Joonistused Vanemuise suure maja ülemises galeriis jäävad eksponeerimisele aprillikuu lõpuni.

Vanemuise teater soovib kõigile elamusterohket koolivaheaega!

Head Uudised GoodNews