1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kristiines algas sinise lehekotikampaania
Kristiines algas sinise lehekotikampaania

Kristiines algas sinise lehekotikampaania

Kristiine Linnaosa Valitsus korraldab juba seitsmeteistkümnendat aastat järjest lehekottide tasuta vedu. Traditsiooniliselt on Kristiine linnaosa aia ja haljastusjäätmete kotid sinist värvi ja linnaosavalitsuse logoga.

Kuni 31. oktoobrini jagatakse linnaosa elanikele Kristiine Linnaosa Valitsuses (Metalli tn 5) siniseid linnaosa logoga 150-liitriseid lehekotte.

  • Kottide jagamine toimub kodanike vastuvõtu aegadel esmaspäeviti kell 15.00-18.00 ning neljapäeviti kell 9.00-12.00. Iga kinnistu kohta on võimalik saada kümme sinist kotti. Muul ajal saab kotid kätte ette helistades telefonil 645 7125. Veebi teel registreerumist ei toimu. Selleks, et lehekotte saada, tuleb võtta kaasa isikut tõendav dokument.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe sõnul on nõudlus sellise kampaania järele suur. „Hetkel algas lehekottide jagamine, haljastusjäätmete vedu toimub novembris. Oluline on märkida ka seda, et ära viiakse ainult sinised kilekotid. Kui peaks juhtuma, et jagatud lehekottidest ei piisa, siis on linnakodanikel endil võimalik kotte tasuta ära anda ka Tallinna jäätmejaamadesse. Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid,“ rääkis Riibe.

Hetkel algas lehekottide jagamine, haljastusjäätmete vedu toimub novembris. Oluline on märkida ka seda, et ära viiakse ainult sinised kilekotid.

Keelatud on lehekottidesse panna järgmisi jäätmeid: oksad, muud haljastusjäätmed, lemmikloomade väljaheited, segaolme- ja ehitusjäätmed jms. Juhul, kui kottidest leitakse sobimatuid asju, jäävad need viimata. Samuti ei ole lubatud lehekottide kõrvale ladustada lahtiselt muid jäätmeid.

Tallinna elanikel on võimalus jäätmejaamas tasuta üle anda ööpäevas korraga kuni 0,6 m³ haljastusjäätmeid. Kui kogus ületab 0,6 m³, rakendub üleandmise tasu, mis on 20.00 eurot 1 m³.

  • Linnaosa valitsuse poolt jagab täpsemat infot linnamajanduse vanemspetsialist Liina Marrak. Tel.: 645 7125, e-post: liina.marrak@tallinnlv.ee.
Head Uudised GoodNews