1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kristiines tänati abipolitseinikke ja vabatahtlikke päästjaid
Kristiines tänati abipolitseinikke ja vabatahtlikke päästjaid

Kristiines tänati abipolitseinikke ja vabatahtlikke päästjaid

Neljapäeval, 25. novembril toimus Kristiine Linnaosa Valitsuses abipolitseinike ja vabatahtlike päästjate tänuüritus. Abipolitseinikke ja vabatahtlike päästjate arv linnaosas on oluliselt kasvanud.

Kristiine Linnaosa Valitsuse traditsioonilisel tänuvastuvõtul abipolitseinikele andis linnaosa vanem Jaanus Riibe tänukirja üle kahekümnele tublimale abipolitseinikule ja vabatahtlikule päästjale.

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul annavad vabatahtlikud päästjad ja abipolitseinikud väga suure panuse Kristiine linnaosas turvalisuse loomisesse. “Nad aitavad lahendada ja ennetada õnnetusi ning korrarikkumisi. Seejuures tuleb rõhutada, et abipolitseinikud teevad seda oma teise valdkonda kuuluva põhitöö kõrvalt, oma vaba aja arvelt ja vabatahtlikuna. On hea meel, et Kristiines on nii abipolitseinike kui ka vabatahtlike päästjate arv kasvamas,“ ütles Riibe.

On hea meel, et Kristiines on nii abipolitseinike kui ka vabatahtlike päästjate arv kasvamas.

„Sügav kummardus ja austus vabatahtlikele päästjale – olete täieõiguslikud meeskonna liikmed,“ ütles Lilleküla päästekomando komandopealik Hengo Metsaru. „Vabatahtlike päästjate abiga on meie võimekus reageerida ja lahendada erinevaid päästesündmuseid palju suurem. See on suur asi, kui grupp inimesi on valmis ohverdama vabast tahtest oma vaba aega selleks, et võõraste inimeste turvalisust tõsta,“ lisas Metsaru.

See on suur asi, kui grupp inimesi on valmis ohverdama vabast tahtest oma vaba aega selleks, et võõraste inimeste turvalisust tõsta.

Lilleküla päästekomando vabatahtlike päästjate arv on tõusnud pea neli korda – 2020. aastal oli komandos seitse vabatahtlikku, 2021. aastal 21 ning tänavu on komandos juba 27 vabatahtlikku päästjat.

Abipolitseinikke nende panuse eest tänab Lääne-Harju politseijaoskonna Mustamäe-Kristiine piirkonnagrupi juht Kelly Miido. „Võin kindlusega öelda, et abipolitseinikud on lahutamatu osa Eesti politseist. Põhja prefektuuris on novembri seisuga kokku 460 abipolitseinikku, neist 157 on Lääne-Harju politseijaoskonnas ning võrreldes eelmise aastaga on neid 20 võrra rohkem. Lisaks on 50-st abipolitseinikust viimase kahe aasta jooksul saanud politseiametnikud,“ rääkis Miido.

Võin kindlusega öelda, et abipolitseinikud on lahutamatu osa Eesti politseist.

  • Rohkem infot abipolitseinikuks saamise kohta leiad Abipolitseinike kodulehelt.
  • Rohkem infot vabatahtlikuks päästjaks saamise kohta leiad siit.
Head Uudised GoodNews