1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kristjan Järvi kontserdil osaleb Mick Pedaja
Kristjan Järvi kontserdil osaleb Mick Pedaja

Kristjan Järvi kontserdil osaleb Mick Pedaja

Kaasahaaravalt dirigeeriv Kristjan Järvi toob rahvusvahelise Baltic Sea Philharmonicu laupäeval, 16. märtsil Tallinnasse Estonia kontserdisaali.

Järvi ja tema orkester, mis tuuritab Ida-Euroopa kõige andekamate muusikutega, on pärast 2016. aastat üle pika aja taas Eestis. Tallinn on nende Euroopa turnee Nordic Pulse kolmas sihtkoht viiest. Tuur viib orkestri Leetu, Lätti, Eestisse, Soome ja Venemaale.

Baltic Sea Philharmonicu kontsert on ainulaadne elamus, mis heidab klassikalised muusikaalased tõekspidamised üle parda. Järvi põleb soovist väljakujunenud žanritele vastu astuda, mistõttu tervitavad publikut kontserdi avaloos, kus astub üles ka Eesti laulja ja laulukirjutaja Mick Pedaja, virvendavad kitarri- ja keelpillihelid ning heljuv laul. Noor Šveitsi viiuldaja David Nebel mängib peaosa Pēteris Vasksi haaravas kontserdis „Lonely Angel“ ja leeduka Gediminas Gelgotase viiulikontserdis. Järvi dirigeerib koguni üht enda teost, „Aurorat“, mis on inspireeritud virmalistest, ja lõpetab kontsertsüidiga Tšaikovski balletist „Uinuv kaunitar“, esitades selle klassikalise pala nii, nagu seda veel kunagi tehtud pole: täielikult peast. Muusikud saavad noodilehtedeta laval vabalt liikuda.

Baltic Sea Philharmonic alustab Talendituuri 2019, mille raames saavad muusikud silmapaistvatest muusikakõrgkoolidest võimaluse 15. märtsil Estonias ettemängul osaleda. Üritusele on oodatud ka publik.

Head Uudised GoodNews