1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kultuurikatla Aias linastuvad tudengite dokumentaalfilmid
Kultuurikatla Aias linastuvad tudengite dokumentaalfilmid

Kultuurikatla Aias linastuvad tudengite dokumentaalfilmid

24. juulil kell 19 linastuvad Kultuurikatla Aias Balti Filmi- ja Meediakooli tudengite dokumentaalfilmid “Elukunst”, “Kosmos” ja “Neljas”.

Režissööride Tiina Haak ja Annamari Kenk dokumentaalfilmi “Elukunst” keskmes on kolm noort ja andekat meest, kes on madalseisust pööranud oma elu uuele teele. Lugu tätoveerimissalongist “Pirados” ja kunstist on innustav lugu tahtest ja tegutsemisest. Film kuulub Balti Filmi-ja Meediakooli paremikku Best of BFM 2013, mis pärjati parimaks nii dokumentaalfilmide kui montaaži kategoorias.

Heli Tetlov’i dokumentaalfilm “Kosmos” kajastab kahe legendaarse kosmonaudi saabumist Põltsamaale nostalgiaretkele. Legendide väärikaks vastuvõtuks, otsustavad Põltsamaa inimesed üllatada kosmonaute kosmose teemalise näitusega. Südamlik lugu mälestustest, kohtumisest ja näitusest. Tegemist on Balti Filmi ja-Meediakooli filmiosakonna magistritööga, mis sai žürii poolt esile tõstetud.

Dokumentaalfilm “Neljas” on Liis Lepiku esimene tudengifilm, mis võitis Pärnu filmifestivalil eriauhinna, pälvides Poola filmitudengite erilise tähelepanu. Südamlik ja inimlik lugu puudutab suhteid, kontraste vanade ja noorte elurütmide vahel ning elu ja surma küsimusi. Filmi keskmes on Siberist pärit vanaproua Emilia.

Filmiprojekt “Film paistab silma” toob igal kolmapäeval, Kultuurikatla Aias huvilisteni tudengite lühifilmid. Tegemist on Tallinna Kultuurikatla ning Balti Filmi- ja Meediakooli koostööprojektiga, mida toetab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Head Uudised GoodNews