1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuriministeerium ootab taotlusi heliloomingu tellimiseks
Kultuuriministeerium ootab taotlusi heliloomingu tellimiseks

Kultuuriministeerium ootab taotlusi heliloomingu tellimiseks

Kultuuriministeerium kuulutab välja programmi „Heliloomingu tellimine“ 2013. aasta taotlusvooru, taotluste esitamise tähtaeg on 27. märts.

Programmist määratakse toetusi avaliku esituse, salvestuse või ringhäälingu ülekande korraldajale esiettekandele tuleva uudisteose autori(te)ga sõlmitava lepingu osaliseks katteks; filmi produtsendile tellitava originaalse filmimuusika autoriga sõlmitava lepingu osaliseks katteks; teatrile tellitava originaalse teatrimuusika autoriga sõlmitava lepingu osaliseks katteks; esmaettekande õiguse eest heliloojale autoritasu osaliseks tasumiseks, samuti muusikateose teksti autori esmaettekande õiguse eest tasumiseks, kui tegemist on vastava heliteose tarvis spetsiaalselt kirjutatud teksti või libretoga.

Toetust võivad taotleda Eestis registreeritud juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad. Programmi üldeesmärk on uue heliloomingu tellimise kaudu eesti muusikaelu rikastamine ja mitmekesistamine.

Kultuuriministeerium eraldab 2013. aasta eelarvest programmile „Heliloomingu tellimine“ 166 023 eurot.

Programmi eesmärk on uue heliloomingu tellimise kaudu eesti muusikaelu rikastamine ja mitmekesistamine.

Toetusi jagatakse:

  • avaliku esituse, salvestuse või ringhäälingu ülekande korraldajale esiettekandele tuleva uudisteose autori(te)ga sõlmitava lepingu osaliseks katteks;
  • filmi produtsendile tellitava originaalse filmimuusika autoriga sõlmitava lepingu osaliseks katteks;
  • teatrile tellitava originaalse teatrimuusika autoriga sõlmitava lepingu osaliseks katteks;
  • esmaettekande õiguse eest heliloojale autoritasu osaliseks tasumiseks, samuti muusikateose teksti autori esmaettekande õiguse eest tasumiseks, kui tegemist on vastava heliteose tarvis spetsiaalselt kirjutatud teksti või libretoga.

Toetust võivad taotleda Eestis registreeritud juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad.

Lisainfo: Kultuuriminiteerium 

Head Uudised GoodNews