1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kuressaare disainiõpilased said videoga üleeuroopalise filmikonkursi finaali
Kuressaare disainiõpilased said videoga üleeuroopalise filmikonkursi finaali

Kuressaare disainiõpilased said videoga üleeuroopalise filmikonkursi finaali

1157440_593323790719396_747517070_nKuressaare Ametikooli disainiõpilaste 60-sekundiline video „Elu tähtsad paberid“ pääses üleeuroopalise Europassi-teemalise filmikonkursi finaali.

„Seekord oli nii, et Eesti Europassiesindus võttis ise meie kooliga ühendust ja kutsus osalema, kuna me oleme Euroopa Liidu filmikonkurssidel varem silma jäänud,“ sõnas õpilasi juhendanud õpetaja Merit Karise.

Europass on dokument, millega EL kodanikud saavad oma oskusi ja kvalifikatsioone EL-s ühtselt ja lihtsalt mõistetavaks teha.

„Tegime enne filmimist uurimistööd, et mis see Europass on, filmi põhiidee väljatöötamiseks mõtlesime, millist rolli paber inimeste elus täidab,“ rääkis Karise. „Õpilased tahtsid seekord teha humoorikat filmi, seetõttu on lisaks esimesele taskurahale ja armastuskirjale lisaks ka naljakamaid seikasid nagu tatikuuli tulistamine ja kempsupaberi ulatamine hädas.“

Kokku pääses finaali 30 filmi.

„Filmi tegemine võtab ikka väga palju aega ja ressurssi,“ lisas Karise, kelle juhendamisel on viimase kahe aasta jooksul võidetud kaks Euroopa Liidu filmikonkurssi. 2013 a võitsid Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilased koostöös ametikooli meediaringiga Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee filmikonkursi. Mullu võitsid ametikooli disainiõpilased Euroopa Liidu sisserändajate teemalise konkursi.

Video „Important Papers of Life“ poolt saab oma hääle anda Europass Europe lehel Facebookis.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews