1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KÜSITLUS I Pirita elanikud näevad suuremat vajadust avalikus ruumis paiknevate joogiveekraanide järele
KÜSITLUS I Pirita elanikud näevad suuremat vajadust avalikus ruumis paiknevate joogiveekraanide järele

KÜSITLUS I Pirita elanikud näevad suuremat vajadust avalikus ruumis paiknevate joogiveekraanide järele

Pirita Linnaosa Valitsuse tehtud küsitlusest ilmnes, et kohalike arvates võiks Pirital olla rohkem joogiveekraane, mida ennekõike soojal perioodil igapäevaselt kasutada. Välja pakuti enam kui kakskümmend asukohta.

Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit tänab kõiki aktiivse osavõtu eest, mis näitab teema aktuaalsust. „Ühel või enamal korral pakuti kahtkümmet erinevat asukohta. Kahjuks peab tõdema, et kõiki neist ei saa arvesse võtta, kuna mõnel puudub piisavalt lähedal vajaminev veetrass ning teatud kohad on üksteisele liiga lähedal,“ sõnas Saarniit. „Veidi enam kui kümne ideega on võimalik edasi minna, et lähiaastatel oleks soojade ilmade, sportimise või jalutamise käigus rohkem kohti, kus avalikus ruumis kvaliteetset puhast vett võtta,“ lisas Saarniit.

22. oktoobril algatatud küsitluse lähteks oli Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) Finantsmehhanismi 2014−2021 programm “Kliimamuutuste leevendamine ja nendega kohanemine”, mille toel on lähiaastatel plaanis rajada Tallinnasse 15 uut avalikku veekraani.

Head Uudised GoodNews