1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Maailmafilm 2014 – põhjusega tehtud filmid
Maailmafilm 2014 – põhjusega tehtud filmid

Maailmafilm 2014 – põhjusega tehtud filmid

Maailmafilm 201415. märtsist kuni 22. märtsini toob 11. Maailmafilmi festival vaatajani mahuka dokumentaalfilmivaliku. Tutvustame näitusi ja kutsume osalema peomelus.

Käesoleval aastal on Maailmafilmi festivali nädal veidi pikem. Põhiprogramm laieneb tavapäraselt viielt päevalt kaheksale. Soovime programmi sel moel paremini kättesaadavaks muuta neile, kellele argipäeviti kinno tulemine oleks keerukas.

Põhiprogrammis linastub üle viiekümne filmi, sealhulgas rahvusvahelistel filmifestivalidel tähelepanu äratanud ja auhindu võitnud dokfilme ja palju uusi paljutõotavaid tulijaid.

Maailmafilmi programmis on rida filme immigratsioonist. Immigratsiooniteemaline on ka käesoleva festivali lõpufilm, festivalidel palju tähelepanu saanud Taani filmirežissööri Mahdi Fleifeli „See maailm pole meie“.

Maailmafilmi retrospektiivi külalisteks on seekord ainulaadne meeskond:
arktilise kino ühed silmapaistvamad esindajad Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui. Ühiselt on nad teinud edukaid dokumentaal- ja mängufilme – esmajoones neenetsitest, aga ka teistest Põhja-Venemaad asustavatest põhjarahvastest.

Põhjarahvastest räägib ka Juri Vellale pühendatud filmiprogramm, mis seob omavahel Juri Vella mälestuskonverentsi ja vahetult pärast konverentsi algavat Maailmafilmi festivali.

Maailmafilm juhib tähelepanu sellele, et käesolev aasta on Eestis liikumisaasta. Tähistame seda spordifilmide programmidega, kus kahes programmis annavad tooni Eesti spordidokumentaalid. Koostöös Spordimuuseumiga vaatame läbilõiget aastail 1976-2012 Eestis valminud spordifilmidest.

Festivali programm

Head Uudised GoodNews