1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Mihkelson Ukraina rindelt: nad võitlevad ka meie eest
Mihkelson Ukraina rindelt: nad võitlevad ka meie eest

Mihkelson Ukraina rindelt: nad võitlevad ka meie eest

Riigikogu väliskomisjon viibis kolmapäevast pühapäevani visiidil Kiievis, Harkivis ja rindepiirkonnas, et avaldada Ukrainale toetust ning tutvuda olukorraga rindel.

Komisjoni esimees Marko Mihkelson sõnas, et väliskomisjoni delegatsioon viibis kolm päeva Ukraina rinde piirkonnas. „Oleme koos vabatahtlikega kohtunud mitmete brigaadide, komandöride ja võitlejatega selleks, et paremini mõista, mis praegu hetkel Ukraina rindel toimub ja anda neile selge sõnum, et nad ei võitle üksi, nad võitlevad ka meie eest.”

Oleme koos vabatahtlikega kohtunud mitmete brigaadide, komandöride ja võitlejatega selleks, et paremini mõista, mis praegu hetkel Ukraina rindel toimub ja anda neile selge sõnum, et nad ei võitle üksi, nad võitlevad ka meie eest.

Kiievis kohtus Eesti delegatsioon Ukraina parlamendi väliskomisjoni ja Ukraina-Eesti parlamendirühma esindajatega, samuti valitsuse Euroopa ja euroatlandi integratsiooni peadirektori Oleksandr Ilkovi ning Ukraina Ülemraada rahvusliku julgeoleku, kaitse ja luurekomisjoni aseesimehe Jehor Tšernijeviga.

Väliskomisjon vaatlusdrooni kinkimas
Foto: Riigikogu Kantselei

Neljapäevast viibis väliskomisjon rindepiirkonnas, kus liituti kolmeks päevaks 1Team1Fighti vabatahtlikega, et aidata neil toimetada abi rindeüksusteni ning tutvuda Kupjanski, Lõmani, Bahmuti ja Avdiivka piirkonnas valitseva olukorraga. Väliskomisjoni delegatsioon kinkis 12. brigaadile ka vaatlusdrooni.

Väliskomisjoni delegatsiooni kuulsid lisaks komisjoni esimehele aseesimees Henn Põlluaas ning liikmed Eerik-Niiles Kross ja Luisa Rõivas.

Head Uudised GoodNews