1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Hussar avas Ukrainas Eesti esimese aukonsulaadi
Hussar avas Ukrainas Eesti esimese aukonsulaadi

Hussar avas Ukrainas Eesti esimese aukonsulaadi

Riigikogu esimees Lauri Hussar avas eile Žõtomõris Eesti aukonsulaadi, tegu on Eesti esimese aukonsulaadiga Ukrainas.

Hussari sõnul näitab aukonsulaadi avamine, et Eesti soovib tugevdada ja süvendada kahe riigi suhteid. „Eile Kiievis toimunud kohtumistel Ukraina presidendi, parlamendi esimehe ja peaministriga kinnitasin Eesti vankumatut toetust Ukrainale võitluses agressioonisõda jätkava Venemaaga. Me jätkame Ukraina igakülgset toetamist kuni Ukraina võiduni,“ ütles ta.

Eile Kiievis toimunud kohtumistel Ukraina presidendi, parlamendi esimehe ja peaministriga kinnitasin Eesti vankumatut toetust Ukrainale võitluses agressioonisõda jätkava Venemaaga. Me jätkame Ukraina igakülgset toetamist kuni Ukraina võiduni.

Foto: Erik Peinar

Hussari sõnul oli Eesti üks esimesi riike, kes alustas Venemaa täiemahulise sissetungi järel Ukraina ülesehitamist. Žõtomõri oblastis on Eesti rajanud Ovrutši linna lasteaia, rahastanud purustatud Malõni silla kapitaalremonti ning alustab koos Olena Zelenska Fondiga sõjas orvuks jäänud Ukraina lastele peremajade ehitamist. „Oma tegevusega tahame ka liitlastele näidata, et Ukraina ülesehitamine pole mitte ainult vajalik, vaid see on ka võimalik,“ ütles Hussar.

Žõtomõri oblastis on Eesti rajanud Ovrutši linna lasteaia, rahastanud purustatud Malõni silla kapitaalremonti ning alustab koos Olena Zelenska Fondiga sõjas orvuks jäänud Ukraina lastele peremajade ehitamist.

Tema sõnul on tööde eesmärk aidata üles ehitada jõukat Ukrainat ja Žõtomõri piirkonda, kus Eesti ja Ukraina ettevõtted, ülikoolid ja inimesed saaksid teha vabalt koostööd. „Aukonsul on võtmeisik Eesti ja Žõtomõri vaheliste kontaktide loomisel ja suhete arendamisel ning vajadusel Eesti kodanike abistamisel konsulaarküsimustes,“ ütles Riigikogu esimees ning soovis Eesti aukonsulile Mõkola Sõtšenkole edu ja jõudu.

Enne aukonsulaadi avamist kohtus Hussar eraldi ka Žõtomõri oblasti kuberneri Vitali Bunetškoga.

Head Uudised GoodNews