1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. “MINU VANA – SINU UUS” I Kirjandustänava telgis ootab omanikku riiulitäis raamatuid
“MINU VANA – SINU UUS” I Kirjandustänava telgis ootab omanikku riiulitäis raamatuid

“MINU VANA – SINU UUS” I Kirjandustänava telgis ootab omanikku riiulitäis raamatuid

Sel laupäeval toimub Kadriorus kaheksas Kirjandustänava festival, kus lööb kaasa ka Kesklinna valitsuse esindus. Linnaosavalitsuse telgis saab proovile panna oma eesti kirjanduse teadmisi ning haarata meelepärast lugemist raamatuvahetusriiulist „Minu vana – Sinu uus“.

Raamatuvahetuse tarbeks sai igaüks viimase kuu jooksul linnaosavalitsusse tuua kuni viis tema jaoks üleliigseks muutunud raamatut, mis Kirjandustänava festivalil endale uue tänuliku omaniku võiksid leida.

„Riiulisse on selle aja jooksul kogunenud raamatuid igale maitsele ja lugemistasemele. On väikesi taskuraamatuid, aga on ka mahukamat kirjandusklassikat. Lugemine on lahe ja ettevõtmised nagu Kirjandustänava festival aitavad üha meediastuvas maailmas seda ikka ja jälle meelde tuletada,“ sõnas Kesklinna vanem Sander Andla.

Raamatuvahetusriiulit saab täiendada veel Kirjandustänava festivalil. Meelepärase raamatu saab sealt kaasa võtta ka midagi vastu andmata.

Festivalist alles jäänud raamatud jaotatakse omakorda laiali Raekoja suvepargi raamaturiiulisse ning Koidula ja Faehlmanni tänava ristmikul asuvasse lugemispaviljoni „Valge leht“. Lasteraamatud leiavad tee Kesklinna sotsiaalkeskuse laste päevakeskusesse.

  • Kesklinna valitsuse festivaliprogrammi mahutub veel mustkunstniku Richard Samarüütli etendus lastealal kell 12. Samuti viib lastealal terve päeva vältel erinevaid mänge läbi Kesklinna noortekeskus.

Kirjandustänava festival leiab aset 14. septembril Kadriorus Koidula tänaval, kui üheks päevaks tulevad tänavale kokku kirjandusega otseselt või kaudselt tegelevad organisatsioonid, kellega koosloomes sünnib rikkalik kultuuriprogramm.

Toimuvad raamatute esitlused, vestlusringid, kirjandus- ja kultuuriteemaliste arutelude avalikud salvestused, kohtumised kirjanikega, ettelugemised, lisaks muusika, teater jm.

Head Uudised GoodNews