1. Avaleht
  2. Kunst
  3. MIS NÄGU ON VAIKUS? Liis Leegen avas Nordea Kontserdimajas debüütisikunäituse
MIS NÄGU ON VAIKUS? Liis Leegen avas Nordea Kontserdimajas debüütisikunäituse

MIS NÄGU ON VAIKUS? Liis Leegen avas Nordea Kontserdimajas debüütisikunäituse

Liis LeegenNoor maalija ja maalingute restauraator Liis Leegen avas sel nädalal Nordea Kontserdimaja fuajees oma esimese isikunäituse, kus on eksponeeritud viimase aasta jooksul sündinud maalid seeriast “Mis nägu on vaikus?”.

Oktoobri lõpuni kontserdimaja külalistele avatuks jääval näitusel välja pandud seerias on Liis Leegeni sõnul kajastatud see, “mis kõrvalseisjatele märkamatuks jääb, kuna vaatamata mõtete mürale on minu kaaslaseks ikka vaikus”.

“Vaikus ei tähenda alati rahu. Samuti ei tähenda ta tingimata kurbust…ega viha,” selgitab Leegen oma tööde tagamaid. “Vaikuses on tihtipeale rohkem kui esmapilgul tundub. Ta võib samaaegselt sümboliseerida nii harmooniat kui mässu. Kord naudime vaikust, järgmisel hetkel ei suuda teda taluda. Miks ajab vaikus nii tihti sobivad ja ebasobivad hetked sassi? Ta halvab meid siis kui ka üksikud sõnad muudaksid kõike ning jätab kui tegelikult oleks targem vaikida. Olen oma töödes otsinud vastust küsimusele, mis nägu on keegi, kes võib esindada nii rahulolu kui meeleheidet”.

Põhitööna ajaloolisi lae- ja seinamaalinguid restaureeriv kunstnik lõpetas 2014. aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli maalimise ja maalingute restaureerimise eriala. Varasemate õpingute käigus lõpetas Leegen Tallinna Kunstigümnaasiumi tarbekunsti klassi. Ta on regulaarselt osalenud nii maalide kui joonistustega mitmetel noorte kunstnike ühisnäitustel, sealhulgas ka paralleelnäitusel „Eilsest vajunud“ ja „70+“.

Leegen

Head Uudised GoodNews