1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Moefilmide festival toob kinolinale staaride paraadi
Moefilmide festival toob kinolinale staaride paraadi

Moefilmide festival toob kinolinale staaride paraadi

4.-10. oktoobrini toimub taas moefilmide festival MoeKunstiKino, mis toob kinoekraanile värske valiku moe- ja kunstimaailma tutvustavaid dokumentaalfilme. Festival toimub Tallinnas kinos Sõprus, eriseanss leiab aset ka Tartu Elektriteatris.

Foto PIERRE VERDY/AFP/Getty Images

“Sel aastal on valminud tõeliselt põnevaid filme legendaarsetest moeloojatest nagu Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Christian Dior ja mitmed teised,” tutvustab festivali looja Helen Saluveer. “Iga film avab killukese ülipõnevast moemaailmast ning tutvustab meid kõiki puudutava valdkonna erinevaid tahke.”

MoeKunstiKino programmi kuulub 9 dokumentaalfilmi, teiste hulgas näiteks “McQueen”, “Kusama: lõpmatus”, “Westwood: punkar, ikoon, aktivist”, “Christian Diori kavandid”, “Mida mehed kannavad” ning “Kollane on keelatud”. Filmidele teevad sissejuhatuse kohalikud moeeksperdid Britt Samoson, Piret Puppart, Xenia Joost jne.

Enne dokumentaalfilme saab kinolinal nautida ka videograaf Getter Kuusmaa loodud mini-moefilme, mis kõnelevad lugusid Eesti disaineritest ja brändidest. Moekunstikino raames linastuvad filmid annavad ülevaate Kuusmaa töödest ning tema kui kunstniku väärtustest ja käekirjast. See on otsekui tinglik näitus, mille raames jõuab kohalik mood suurele ekraanile üsnagi ainulaadsel viisil.

MoeKunstiKino filmiseansid toimuvad Tallinnas kinos Sõprus, eriseanss ka Tartu Elektriteatris. Lisainfo filmide ja programmi kohta on veebilehel www.moekunstikino.ee. Filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega, filmil “McQueen” on eestikeelsed subtiitrid.