1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Mõjukaimaks IT-juhiks valiti Eesti Energia IT-juht Agnes Roos
Mõjukaimaks IT-juhiks valiti Eesti Energia IT-juht Agnes Roos

Mõjukaimaks IT-juhiks valiti Eesti Energia IT-juht Agnes Roos

Agnes Roos

Täna toimunud IT-juhtimise aastakonverentsil valiti 2017. aasta mõjukaimaks IT-juhiks Eesti Energia IT-juht Agnes Roos.

„Olen ühtviisi üllatunud ja tänulik selle eest, et Eesti Energia tegemisi IT-valdkonnas on tähele pandud ja tunnustatud. Kindlasti kuulub see tiitel kogu Eesti Energia äri- ja infotehnoloogia üksusele, kellega koos igapäevaselt Eesti suurima ettevõtte IT-süsteemi juhime, haldame ja arendame. Oma panuse on andnud ka partnerid teistest IT ettevõtetest ja äride juhid. Eesti Energia on võtnud endale ambitsioonika eesmärgi – soovime saada rauaettevõttest IT-ettevõtteks läbi jätkuva tööstuse digitaliseerimise ja uute ning nutikate lahenduste kasutuselevõtu,“ lausus Agnes Roos.

Roosi sõnul peab hea IT-juht lisaks infosüsteemide põhjalikule tundmisele olema pädev ka ärivaldkonnas, kus ettevõte tegutseb. „Vastasel korral ei ole sa ärijuhtidele võrdväärne partner ning sa ei suuda uusi efektiivsust tõstvaid lahendusi välja pakkuda,“ ütles Roos.

Agnes Roos on töötanud Eesti Energia äri- ja infotehnoloogia üksuse juhina alates 2013. aastast. Varasemalt on ta töötanud üle 20 aasta Swedbank’is. 2015. aastal alustas Eesti Energia muuhulgas tööstuse digitaliseerimise programmiga, mida nimetatakse ettevõtte siseselt Industry 3.5. Programmi käigus vaadatakse üle kogu kontserni põhilised tootmisprotsessid ning kaardistatakse võimalused suurema efektiivsuse saavutamiseks. Samuti on Eesti Energia IT-üksus panustanud müügiprotsesside ja teenuste kasutajasõbralikkuse suurendamisse ning välja on töötatud näiteks Eesti Energia mobiiliäpp, millega on võimalik jälgida ja analüüsida enda majapidamise elektritarbimist, maksta arveid, sõlmida lepinguid ja tellida hinnateavitusi.

Aasta mõjukaim IT-juht valiti Äripäeva ja ITuudiste poolt korraldataval konverentsil „IT-juhtimise väljakutsed Eesti ettevõtetes“. Tiitel anti üle esmakordselt ning kanditaate oli võimalik esitada kõigil soovijail. Žüriisse kuulusid Siim Sikkut Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Toomas Truuverk Äripäevast, Anneli Heinsoo Tieto Estoniast, Erkki Leego Leego Hanssonist ja Gert Jervan Tallinna Tehnikaülikoolist.

Head Uudised GoodNews