1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muuseumiööd külastas üle 71 000 muuseumisõbra
Muuseumiööd külastas üle 71 000 muuseumisõbra

Muuseumiööd külastas üle 71 000 muuseumisõbra

15. korda toimunud Muuseumiöö, seekordse pealkirjaga “Öös on vabadust!” tõi ebatavaliselt suvisel kevadõhtul, 18. mail, muuseumidesse üle 71 000 külastaja. Kokku osales ligi 200 mäluasutust.

“Olenemata samal ajal toimunud teistest populaarsetest rahvaüritustest oli Muuseumiöö taas populaarne. Tundub, et ürituse on üles leidnud ka mitmed uued huvilised, näiteks oli selle aasta programmis mitmeid uusi galeriisid, muuseume, nagu näiteks Volta Galerii, Keelatud Kirjanduse Muuseum jmt. Kuigi Muuseumiöö on väga oodatud üritus nii tegijate kui külastajate poolt, siis vajab olemasolev formaat pisut värskendamist ja loodetavasti üllatame juba järgmisel aastal publikut millegi uuega, “kommenteeris Eesti Muuseumiühingu juht Anu Viltrop.

“Kõige populaarsemad olid sel aastal Tallinna Raekoda, Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe loss ja Suurgildi hoone, KUMU kunstimuuseum, Niguliste muuseum, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Meremuuseumi Paks Margareeta ja Tallinna Bussijaam. Kõigis mainitud muuseumides oli külastajaid üle 1500. Kuid Muuseumiöö pole võidujooks külastajatele. Kõige tublimad olid siiski taas just väiksemad muuseumid, galeriid, kirikud jt, kelle programmid olid täis erinevaid elamusi ning sealt saadud emotsioon ja isiklik suhtlus jäävad kindlasti kauaks külastajatega,” lisas Viltrop.

  • Muuseumiöö raames sai nelja päeva jooksul soodushinnaga soetada ka muuseumikaarti. Seda võimalust kasutasid enam kui 2000 inimest.
  • Muuseumiöö ajal sai täis ka 100 000 muuseumikülastust, arvestades muuseumikaardi algusest aasta tagasi.
Head Uudised GoodNews