1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Näitus “Kumab läbi“ täienes videotega ja ootab kohtumistele kunstnikega
Näitus “Kumab läbi“ täienes videotega ja ootab kohtumistele kunstnikega

Näitus “Kumab läbi“ täienes videotega ja ootab kohtumistele kunstnikega

Kai kunstikeskuses lahti olev näitus „Kumab läbi“ täienes videoklippidega, kus näitusel esindatud kunstnikud avavad oma loomingu tagamaid. Lisaks toimuvad augusti alguses näitusel ringkäigud, millest võtavad osa mitmed Eesti kunstnikud.

Videoklipid, millega 8. Tallinna rakenduskunsti triennaali rahvusvaheline peanäitus äsja täienes, avavad näituse lähtepunktiks olevat läbikumavuse kontseptsiooni ja ilmestavad, kui erineva nurga alt võib üks ja seesama märksõna kunstnikke käivitada.

Sõna saavad näituse kuraator, Taani klaasikunstnik ja kunstiajaloolane Stine Bidstrup ning kunstnikud Linda Aasaru, Hanna-Maria Vanaküla, Erin Dickson, Ditte Hammerstrøm, Helen Lee, Jiyong Lee, Sissi Westerberg ja Wang & Söderström. Kai kinosaalis näeb klippe ühtseks 21-minutiliseks filmiks kokku panduna. Klippide autor on Aigar Vals.

Augustis tehakse näitusel “Kumab läbi” ka eesti- ja venekeelseid ringkäike, millest osa võtvad kunstnikud räägivad lähemalt oma loomeimpulssidest ja näitusele valitud teosest. Kolmapäeval, 4. augustil kell 18 tutvustab näitust ja vestleb disainer Linda Aasaruga kuraatori assistent Keiu Krikmann. Laupäeval, 14. augustil kell 13 osalevad ringkäigul ehtekunstnikud Julia Maria Künnap, Eve Margus-Villems ja Hanna-Maria Vanaküla. Vene keelt kõnelevad inimesed on ringkäigule oodatud laupäeval, 14. augustil kell 15, seda viib läbi Laura Marija Brunova, kes vestleb ka kunstnik ja disainer Sandra Kosorotovaga.

8. Tallinna rakenduskunsti triennaali peanäitusel „Kumab läbi” saab näha 21 kunstniku töid, esindatud on kohaspetsiifilised teosed, installatsioonid, klaasist, portselanist või 3D-prinditud objektid, ehted, mööbel jms. Näitus Kai kunstikeskuses Noblessneris jääb lahti 15. augustini, keskus on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 12-19.

Peanäituse kõrval on rakenduskunsti triennaalil ka mahukas satelliitprogramm. Nii saab A-galerii akendel ja Seifis näha ehtekunsti näitusi “Puuduoleku helgusest” ja “Tera” ning Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis imetleda Marta Boani vastavatud ehtenäitust “Kanda või mitte kanda”. Noblessneri keskväljakul on üleval triennaali teemast lähtuv installatsioon In-Tangible ning augusti alguses avavad oma näitused Kai Kaljo, Darja Popolitova, Triin Kukk ja Merlin Meremaa.

Triennaali korraldab MTÜ Tallinna Rakenduskunsti Triennaali Ühendus.

Head Uudised GoodNews