1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Nõbu Nigeeriast toob Tartusse parimad muusikud
Nõbu Nigeeriast toob Tartusse parimad muusikud

Nõbu Nigeeriast toob Tartusse parimad muusikud

Nõbu NigeeriastSel reedel toob peosari Nõbu Nigeeriast Genialistide klubisse kokku mitmed tunnustatud ja muusikaauhindu võitnud Eesti muusikud.

Kord aastas toimuva sarja korraldaja, basskitarrist Indrek Mällo sõnul sai sari alguse kolm aastat tagasi, kui tal tuli idee oma sünnipäeva natuke suuremalt tähistada. Kuna suur osa sõpradest on samuti muusikud, tundus loogiline ka kontsert korraldada.

“Kuna peole laekus siis väga palju sõpru, tuttavaid ja vähem tuttavaid, mõtlesin, et miks tulijate ringi piirata. Sünnipäev on lihtsalt üks osa sellest õhtust, peamine on peo sisu, esinejad,” rääkis Mällo.

Reedel astuvad lavale hiljuti Eesti muusikaauhindade jagamisel parima alternatiivalbumi auhinna saanud Kali Briis, elektroonilise muusika bändidest Armastus ja Wochtzée tuntud Taavi Tulev, presidendi lemmikmuusiku Argo Valsi ja Karl Petti projekt Talamak ning Raadio 2 trummi ja bassi auhinnagalal uue tulija tiitli pälvinud produtsent ja plaadifirma omanik Kristjan Jõgeva ehk Thing.

“Tegu on väga heade muusikute ja bändidega, nende muusika kõlab väga hästi ja erinevalt ning neil on oma loominguga tõesti rahvale midagi öelda,” kirjeldas Mällo tänavusi esinejaid.

Iga aastaga on Nõbu Nigeeriast muutunud suurejoonilisemaks, mitmekülgsemaks ja kultuursemaks. Sel aastal on lisaks live-esinejatele peoõhtul ka muusikutest DJ-d, teatriperformance ning visuaalide eest hoolitseb tänavuse vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtu jaoks visuaalid teinud Aleksandr Shelepin ehk Kashél.

Kunagisest populaarsest indie-muusikasarjast Ziitamun inspireeritud Nõbu Nigeeriast toimub 14. märtsil Tartus Genialistide klubis. Uksed avatakse kell 22 ja pilet peole maksab 5 eurot.

Üritus Facebookis

Head Uudised GoodNews