1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme tähistab linnaõiguste andmise 96. aastapäeva
Nõmme tähistab linnaõiguste andmise 96. aastapäeva

Nõmme tähistab linnaõiguste andmise 96. aastapäeva

Laupäeval, 12. novembril möödub Nõmmele linnaõiguste andmisest 96 aastat. Aastapäeva alustab Leho Lõhmus ajaloomatkaga, mis saab alguse kell 11 Nõmme päästekomando eest. Samas kohas tuleb keskpäeval ettekandmisele ka Nõmme rajaja Nikolai von Glehni lemmiklaul „Ärgake, nii vahid hüüdvad“. Päeva lõpetab kell 14 Nõmme kultuurikeskuses algav Ivo Linna ja Antti Kammiste kontsert. Kontserdi eel antakse üle Nõmme traditsiooniline tunnustusauhind.

Linnaosavanem Karmo Kuri märkis, et kuigi praegu on Nõmme üks Tallinna linnaosadest, väärtustab linnaosavalitsus piirkonna ajalugu. „Oluline on nii Nõmme rajaja Nikolai von Glehni pärand, iseseisva linna periood kui ka hilisemad kihistused. Ajaratast tagasi keerata ei saa, kuid teistlaadne kujunemislugu eristab tõepoolest Nõmmet teistest linnaosadest ning nõmmekatele on oluline mälestus ajast, kui oldi iseseisev linn. See on üks põhjus, miks linnaosavalitsus on juba üle 20 aasta seda tähtpäeva väärikalt meenutanud,“ rääkis Kuri.

Nõmmele linnaõiguste andmise 96. aastapäeva tähistamine algab hommikul kell 11 ajaloolase Leho Lõhmuse matkaga, mis saab alguse Nõmme päästekomando (Jaama 4) eest.

  • Matk on kõigile huvilistele tasuta, kuid kohtade arv on piiratud ning vajalik on eelnev registreerimine telefonil 645 7333 või e-postil nomme@tallinnlv.ee.

Kell 12 on kõik nõmmelased oodatud taas Nõmme päästekomando (Jaama 4) ette, et kuulata üheskoos Nikolai von Glehnile meeldinud muusikapala „Ärgake, nii vahid hüüdvad“, mis esitatakse pidupäeva puhul täispikkuses.

Päeva lõpetab kell 14 algav traditsiooniline kontsertaktus Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2), kus esinevad Ivo Linna ja Antti Kammiste. Kontserdi eel antakse üle selle aasta Nõmme linnaosa tunnustusauhind. Kontsert on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews