1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Noored Koodi õpikoda toob programmeerimise koju kätte
Noored Koodi õpikoda toob programmeerimise koju kätte

Noored Koodi õpikoda toob programmeerimise koju kätte

Taas on käivitumas Tartu Ülikooli teaduskooli poolt korraldatud õpikoda Noored Koodi, kus 6.-9. klasside õpilased saavad omandada programmeerimiskogemusi ilma selleks oma koolist kaugemale sõitmata. Selleks tuleb koolidel aga nobedalt endast teada anda, et saada välja valitud, sest osaleda saab kuus kooli.

2020. aastal käivitas Tartu Ülikooli teaduskool koostöös Swedbanki, Telia ja Mariine Autoga IT-õpikoja Noored Koodi, mille eesmärk on viia 6.-9. klasside õpilastele programmeerimine kodule lähemale, tulles koha peale ning kasutades üliõpilaste juhendamisel Pythoni arvutikeelt, et luua ise arvutimäng.

Foto: Freepik

Noorte eeskujudena on projektis juhendajateks arvutiteaduste instituudi üliõpilased, kes oma eriala populariseerides omandavad samaaegselt ka õpetamiskogemusi ja kaaluvad seeläbi julgemalt õpetaja ametit.

Õpikoda tellitakse kooli, huvikooli või piirkondlikku keskusesse, kus on vähemalt 20 ja kuni 30 motiveeritud noort. Kui õpikoda on tellimuse kinnitanud, siis külastatakse igat gruppi viis korda nädalase või kahenädalase intervalliga.

Foto: Freepik
  • Noored Koodi programmis on võimalus osaleda kuuel koolil. Kõik vajalikud vahendid, sealhulgas ka sülearvutid on õpikoja korraldajate poolt.
  • Õpikoda on koolile tasuta, ent koolil tuleb hea seista, et kohal oleks regulaarselt 20-30 motiveeritud õpilast, kes võivad olla ka erinevatest koolidest. Õpilased peavad registreerima Moodle keskkonnas
  • Samuti tuleb koolil leida sobiv ruum, kuhu kõik õpilased ära mahuksid ning vajadusel tagada õpetajapoolne tugi õppe korraldamisel.
  • IT-õpikoja kooli tellimiseks palume esitada 23. septembriks sooviavaldus, mida saab täita SIIN.
  • Eraldi on loodud võimalus Tartu ja Tartumaa kooliõpilastele, kes saavad osa õpitoast Tartu Ülikooli teaduskooli õppeklassis ja seda juba esimesel koolivaheajal 21.-25. oktoobril, kuhu palume õpilastel registreeruda SIIN.
  • Noored Koodi Teams infotund koolidele toimub 17.09 kell 15.00-
  • Välja valitud koolidega lepitakse külastusajad kokku alates oktoobrist.
Head Uudised GoodNews