1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Ökomäss ühendab kultuuri ja keskkonna
Ökomäss ühendab kultuuri ja keskkonna

Ökomäss ühendab kultuuri ja keskkonna

Eeloleval nädalavahetusel, 20.-22.septembrini, toimub Tallinnas Telliskivi loomelinnakus kolmas Ökomäss, mille eesmärk on pakkuda alternatiivi tarbimisühiskonnale ning suunata inimesi keskkonnateadliku eluviisi suunas.

Reede, 20.septembri hommikul toimub eelregistreerimisega seminar muinsuskaitse- ja ehitushuvilistele. Käsitletakse hoonete soojustamise ja energiatõhususe küsimusi, samuti esitletakse Tallinna Tehnikaülikooli poolt esmakordselt Eesti tingimustes läbi viidud uuringut ajalooliste kivihoonete seespoolse soojustamise kohta. Kell 15 avab ürituse ja ökomaterjalide messi keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Kell 18 püstitatakse linnakusse indiaanitelk ja jagatakse huvilistele asjakohaseid näpunäiteid.

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad õpitoad looduslike ehitusmaterjalide kasutamiseks ja vanade töövõtete õppimiseks, arutelud muinsuskaitse ning öko ja vaesuse teemal. Kohapeal saab tasuta nõu meistritelt ja spetsialistidelt, teiste hulgas sadul-ja puuseppadelt, restauraatoritelt, arhitektidelt, mööbli- ja vanade akende-uste ennistajatelt. Taastuvatest ja taaskasutatavatest materjalidest luuakse mööblit ja valgusteid. Eraldi toimuvad tegevused lastele ning õhtu lõpetab Artur Talviku soovitatud filmiprogramm koos Ökomässu loomepajaga, mille käigus astuvad üles nii laujad, pillimehed kui jutuvestjad.

Pühapäeval, 22.septembril kell 14 avalikustatakse loomelinnaku B-hoones Vabaõhumuuseumi poolt välja kuulutatatud eterniidi monumendi konkursi võitjatöö, mis püstitatakse Vabaõhumuuseumisse kavandatava kolhoosielamu asukohale. Võitja saab auhinnarahaks 200 eurot.

Üritus ja õpitoad on tasuta, viimastel puhul oodatakse eelnevat registreerimist.

Head Uudised GoodNews