1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Omavalitsused saavad küsida toetust, millega toetada noorte jõudmist tagasi tööturule või kooli
Omavalitsused saavad küsida toetust, millega toetada noorte jõudmist tagasi tööturule või kooli

Omavalitsused saavad küsida toetust, millega toetada noorte jõudmist tagasi tööturule või kooli

Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium ning Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) avasid 26. augustil järgmise taotlusvooru kohalikele omavalitsustele, et saaks jätkuda mitteõppivate ja -töötavate noorte toetamine tagasi haridusse või tööturule jõudmiseks.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tööala asekantsler Ulla Saare sõnul on oluline, et noored saaksid tuge kodu lähedalt, olenemata sellest, kus nad elavad. „Võimaldamaks abi kättesaadavust kõigis maakondades avame taotlusvooru uuesti ja ootame seekord taotlusi just seni vähe esindatud või projektidega katmata maakondadest nagu Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa ja Hiiumaa.

Foto: Freepik

Noortegarantii eesmärk on ennetada noorte tööturult või koolist väljalangemist või vajadusel toetada neid sinna naasmisel. See protsess võtab aga aega ja eeldab usaldusliku suhte loomist noore ja spetsialisti vahel. Esimese taotlusvooru kogemus on näidanud, et kohaliku omavalitsuse juures töötavate spetsialistide abil töötas süsteem väga hästi ja üha enam noori julgeb tuge otsida,“ kinnitas Saar.

Noortegarantii eesmärk on ennetada noorte tööturult või koolist väljalangemist või vajadusel toetada neid sinna naasmisel. See protsess võtab aga aega ja eeldab usaldusliku suhte loomist noore ja spetsialisti vahel.

Avatud taotlusvoorus saavad omavalitsused esitada taotlusi noortegarantii tugisüsteemi kasutamiseks ja noortele teenuste osutamiseks alates 26. augustist. Noortegarantii tugisüsteem on ennetav lähenemisviis, kus omavalitsused saavad erineval viisil noortega ühendust võtta. Näiteks võimaldab IT-süsteem omavalitsustel kahel korral aastas saada infot oma piirkonnas elavate 16-26-aastaste noorte kohta, kes sel hetkel ei õpi ega ei tööta. Nii saavad noorte heaolu spetsialistid noortega ühendust võtta ja anda teada, et vajadusel on info, tugi ja lahendused olemas.

  • Rohkem infot taotlemise tingimuste kohta leiab meetme lehelt.
Head Uudised GoodNews