1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PAINDLIK HIND I Fotografiskat saab nüüd külastada endale sobiva piletihinna eest
PAINDLIK HIND I Fotografiskat saab nüüd külastada endale sobiva piletihinna eest

PAINDLIK HIND I Fotografiskat saab nüüd külastada endale sobiva piletihinna eest

Fotografiska, mis seob maailmatasemel näitused koos mitmekihilise programmiga, tahab olla ligipääsetav võimalikult laiale publikule, pakkudes nüüdsest paindlikku hinnastrateegiat, kus piletihind muutub vastavalt külastusajale. Uued piletihinnad hakkavad erinema nädala sees nädalavahetustest. Kõige odavamaks jääb pilet nädala sees hommikuti ja hilisõhtutel ning kõige kallimaks laupäeva keskpäeval, kuni 16. aastastele on sissepääs tasuta.

“Paindlik hinnastamine on meil ammu olnud mõttes, sest tahame pakkuda võimalikult paljudele inimestele võimalust meid külastada just neile sobiva hinnaga. Selline lähenemine annab võimaluse ka külastajaid paremini hajutada, parendades sellega nende külastajakogemust. Muuseumid ei ole sellist hinnastamisstrateegiat veel laialdaselt kasutamas, samas oleme kõik harjunud, et kinod, spordiklubid ja lennufirmad seda teevad. Kes soovib aga igapäevaselt meie uksest sisse astuda ja mitte mõelda kõikuvatele hindadele, sellele soovitame meie aastast sõbrakaarti, millega kaasneb prii ligipääs näitustele kõikides Fotografiskates. Lisaks saab sõbrakaardiga kaasa võtta sõpru poole hinnaga ning igakuiselt lisanduvad eksklusiivsed sõbrakaardi omanikele mõeldud üritused ja publikuprogramm erihindadega,” selgitas tausta Fotografiska Tallinn tegevjuht Margit Aasmäe.

Fotografiska on unikaalne muuseum maailmas – olles avatud iga päev, varahommikust hilisõhtuni. Ka see on teadlik otsus, mis on tehtud silmas pidades seda, et võimalikult paljudel avaneks võimalus maja külastada. Positiivse näitena on kasutanud paindlikku hinnastamist juba mõned aastad Fotografiska Stockholm, aga ka Moco muuseum Amsterdamis ja Barcelonas.

Hetkel on Fotografiska Tallinnas avatud neli omanäolist näitust. Neist värskeim ameerika fotokunstniku Frank Ockenfels 3 suurejooneline väljapanek toob vaatajani ebatavalised fotokunstiteosed maailma tuntuimatest inimestest nagu Nirvana, David Bowie, David Lynch, Angelina Jolie, George Clooney ja paljud teised. Carla Gannise uusmeedia teos “Emoji-naudingute aed”, on digitaalajastu versioon maalikunstniku Hieronymus Boschi üle 500-aasta vanusest meistriteosest – „Maiste mõnude aia“ triptühhonist.  Hiina päritoluga fotograaf Pixy Liao kritiseerib kaasaegse ühiskonna stereotüüpseid soorolle. Neljas näitus “Nende volditud seinte vahel, Utoopia“ on kunstnikeduo Cooper & Gorferi unenäoliselt kaunis ja mõtlemapanev vaade naiste eludesse, kes on pidanud oma elukohta vahetama sunnitud rände tagajärjel.

  • Fotografiska Tallinn on kultuurimaastikul eristuv ärimudel – põhinedes vaid kohalikul erakapitalil. 2019.a. juunis avatud Fotografiska Tallinn oli esimene Fotografiska maja väljaspool Stockholmi. Hiljem on lisandunud New York ja alates 2023. aastast Berliin, Miami, Shanghai.

Head Uudised GoodNews