1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Maili Roosme saab Türi valla aukodanikuks
Palju õnne! Maili Roosme saab Türi valla aukodanikuks

Palju õnne! Maili Roosme saab Türi valla aukodanikuks

Türi Vallavolikogu otsustas 28. septembri istungil anda erilise austuse avaldusena Türi valla aukodaniku nimetuse koos Türi valla vapimärgiga nr 11 Maili Roosmele.

Maili Roosme on olnud osa Türi valla hariduselust aastaid. Türi Majandusgümnaasiumis töötas ta huvijuhina, saksa keele õpetajana ning õppealajuhatajana. Türi Ühisgümnaasiumi loomisest alates on ta olnud kooli õppealajuhataja ja täitnud osaliselt ka kooli direktori ülesandeid direktori kohusetäitjana. Möödunud õppeaasta oli tema jaoks raske ja väljakutsuv, kuna ta pidi kooli juhtima ka direktori kohustusi täites ning ta sai selle katsumisega hakkama: kool toimis nii asjaajamistes kui õppetöös väga hästi.

Erakordne oskus näha igas inimeses isiksust

Mailil on erakordne oskus näha igas inimeses isiksust ja liita nii õpilased kui kolleegid märkamatult ühte sammu astuvaks ja koos toimivaks meeskonnaks. Ta on mitmete ettevõtmiste algataja, tema eestvedamisel on valminud mitmed projektid ja head suhted Saksamaa Aurichi kooliga. Ta oskab üllatada ning tal jätkub alati aega ja häid sõnu. Õppealajuhatajana on ta tunnustatud kolleegide seas nii oma vallas kui maakonnas.

Oskus fokusseerida oma tähelepanu lahendustele

Uuendusmeelsus, ettevõtlik eluhoiak, põhjalikkus ja orienteeritus uutele ideedele on märksõnad, mis Mailit iseloomustavad. Probleemide korral on Mailil oskus fokusseerida oma tähelepanu mitte probleemile, vaid lahendustele – see on väga oluline, et organisatsioon oleks pidevas arengus. Türi Ühisgümnaasiumi meeskonnavaim on äärmiselt kokku- ja üksteist hoidev, kuna Mailil jätkub tähelepanu kõigile ja kõigele. Maili Roosme on hinnatud kolleegide, õpilaste, lastevanemate ja vilistlaste seas.

Südameasjast haridus

Maili on ka Türi vallavolikogu haridus- ja noorsookomisjoni liige. Türi valla haridus täna ja homme, koostöö ning hariduselu arendamine ja edasiminek on olnud Maili Roosme südamesi.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews