1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Pallase galeriis on võimalik tutvuda käesoleva aasta lõpetajate tööde väljapanekuga
Pallase galeriis on võimalik tutvuda käesoleva aasta lõpetajate tööde väljapanekuga

Pallase galeriis on võimalik tutvuda käesoleva aasta lõpetajate tööde väljapanekuga

Galeriis Pallas on 10. juulini võimalik tutvuda Kõrgema Kunstikooli Pallas käesoleva aasta lõpetajate tööde väljapanekuga “Lend 2021”.

Järjekorras kolmeteistkümnendal kooli oma galeriis Riiamäel eksponeeritaval näitusel on kolmel korrusel eksponeeritud 41 teost. Nelja lõpetaja puhul on tegemist kohaspetsiifiliste kunsti- ja ennistamisprojektidega, mis asuvad väljaspool galeriid.

Tavapäraselt ammutati lõputööde tegemisel ainest nii kaugemast kui ka lähemast ajaloost, elust ja mälust maa peal ja vee all. Mõtiskleti kujundikeeles mina-pildi hetkeseisust ja tulevikust ning sotsiaalsetest rollidest laiemaltki. Valminud töödega pakutakse reaalseid võimalusi objektide ja jäätmete taaskasutamiseks ning disaini- ja eelkõige moevaldkonna nutikamaks ja materjalisäästlikumaks arenguks.

Koroonapingete maandamisega tuli 2021. aasta lennul samuti rinda pista. Toiminud lahendustena sündisid erinevaid kunstiliike, videot, tekstiili, maali ja muud väljendusvahendina kasutanud teosed.

Kõikides hindamiskomisjonides osalenud Pallase rektori Vallo Nuusti sõnul jäid koroonapiirangute kiuste kõikide lõpetajate hinded vahemikku heast kuni suurepäraseni, kuigi diplomandid pidid käesoleval aastal tavapärasest rohkem vaeva nägema ja olema väga loomingulised oma praktiliste tööde tegemisel.

Kas kunst päästab maailma? Jah, kuid seda tuleb kõigil neljakümneviiel nüüdseks juba Pallase vilistlasel tõestama hakata.

Pallase lõputööde näitusel esinevad: Agathe-Marie Sarap, Anni Vallsalu, Ann-Liis Säärits, Berta Kisand, Brita Maripuu, Britta Mõttus, Carmen Kurg, Claire Pixie Aunison, Elise Rohtaas, Emely Sulg, Ester Must, Eva Kram, Gerthrud Grents, Heili Rungi, Helen Kangro, Iris Järg, Iris Krantsiveer, Janne Randma, Joosep Sepp, Kaidi Mikk, Kail Kuresoo, Karmen Macachor, Kelin Kuznetsova, Kelly Alloja, Kristin Kaskema, Liidia Maier, Liis Tisler, Liisa Lääne, Liisi Seli, Malle Soosaar, Mari-Liis Roots, Maris Paal, Nancy Klaos, Olivia Jõgi, Paul Poderat, Raido Randoja, Rain Jaaksoo, Randel Saveli, Reelika Harlašov, Silver Laadi, Siret Bugajev, Taaniel Tambet, Taavi Kivisilla, Tuule-Mari Kaarna ja Urmo Teekivi.

Näituse kujundaja on Pallase peakunstnik Madis Liplap.

Head Uudised GoodNews