1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Fotograafia
  4. Pallase kaks noort fotokunstnikku pildistasid mootorrattureid
Pallase kaks noort fotokunstnikku pildistasid mootorrattureid

Pallase kaks noort fotokunstnikku pildistasid mootorrattureid

Reedel, 23. juulil avatakse Tartus Veinis ja Vines noorte fotokunstnike Robi Zutsi ja Olari Pilniki näitus inimestest ja nende mootorratastest.

Mis on ilu ja kus on ilu? Kas ilu on või miks ta on? Kas mootorratas on ilus? Kas mootorrattur on ilus? Kas nad kahekesi koos on ilusad? Kas mootorratas ja mootorrattur või nad kahekesi koos üldse peavad ilusad olema? Nii arutles sellele näitusele visuaalse esteetika loonud Pallase fotograafiaosakonna juhataja abi Vallo Kalamees mootorratturitele fotode esialgseid väljatrükke esitledes. Mootorratturid plaksutasid ja ütlesid, et pildid on ilusad.

8.–11. juulini toimunud DuVallon Art Rally Pallas Summer School oli tõepoolest pöörane projekt. Miks peaks üks kunstikõrgkool korraldama rahvusvahelise suvekooli… mootorratturitele? Keeruline vastus sellele küsimusele on järgmine: “Pallase arengukava järgi on 2021. aasta pühendatud põhiväärtusele “julgus”, mis annab muu hulgas lisamotivatsiooni, et väljuda harjumuspärastest koolituste- ja üritusteraamidest ning laiendada arusaama interdistsiplinaarsusest.” Lihtne vastus on: miks ka mitte!?

Vein ja Vine on tegelenud kunstinäituste korraldamisega ja kultuuri toetamisega juba kuus aastat. Just seetõttu pakkus Assar Jõgar, kes on üks Veini ja Vine omanikest ning ühtlasi ka Pallase mööbliosakonna II kursuse üliõpilane, suvekooli korraldajatele võimalust eksponeerida portreefotode näitust just Veinis ja Vines.

Pallase suvekooli korraldamist toetasid Tartu linn ja Eesti Kultuurkapital.

20. septembrist 23. oktoobrini on näitus eksponeeritud Galeriis Pallas.

Head Uudised GoodNews