1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PARIMAD SELGUNUD I Eesti meister elektroonika käsijootmises viis tiitli koju kolmandat aastat järjest
PARIMAD SELGUNUD I Eesti meister elektroonika käsijootmises viis tiitli koju kolmandat aastat järjest

PARIMAD SELGUNUD I Eesti meister elektroonika käsijootmises viis tiitli koju kolmandat aastat järjest

Eesti parimad elektroonikaseadme trükkplaatide käsijootjad on selgunud. Tööstus- ja tehnoloogiamessil Instrutec toimunud Eesti lahtised meistrivõstlused käsijootmises võitis kolmandat aastat järjest Timmo Antso, kes kasutab oma oskusi igapäevaselt Scanfili Pärnu tehases.

Võistluse teinegi koht kuulub Scanfili töötajale – Ivo Ellikule. Võiduka duoga läksid samasse Pärnu tehasesse ka meeskondlik võit ja võistluse karikas. Kolmanda koha pälvis Karin Andressoo ettevõttest Enics Eesti.

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu ja elektroonikatööstuse rahvusvahelise erialaorganisatsiooni IPC eestvedamisel toimunud käsijootmise võistluse tase oli liidu tegevjuhi Arno Kolgi sõnul äärmiselt tugev. “Keerukat ülesannet oli lahendama tulnud 26 võistlejat. Omavahel võtsid mõõtu elektroonikatehaste spetsialistid, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased ning doktorikraadiga teadlaste akadeemiline meeskond Taltechi elektroonikainstituudist,” rõõmustab Kolk võistlejate tausta mitmekesisuse üle ning tänab võistluse läbiviimist toetanud rahvusvahelisi ettevõtteid ning Tallinna Polütehnikumi ja sealset meediatiimi.

Võistlusülesandena tuli elektroonikutel etteantud komponentidest kokku monteerida pindmontaaž- ja läbiviiktehnoloogiaid kasutav elektroonikaseadme trükkplaat. “Täpsust ja osavust nõudvat käsijootmise ülesannet jälgisid IPC meisterkoolitaja sertifikaatidega kohtunikud Tallinna Polütehnikumist, kes rahvusvahelistele IPC standarditele tuginedes hindasid valminud trükkplaadi töövõimet ja koostamise kvaliteeti,” selgitab Kolk võistlustööde hindamise parameetreid ning lisab, et võidutöö tulemus oli ideaalilähedane.

Kuigi messil Instrutec toimunud jootmisvõistlus on IPC maailmameistrivõistluste eelvooruks, mille võitja oleks pääsenud maailmameistrivõistlustele, siis sel aastal jääb MM koroonast tulenevate piirangute tõttu paraku ära.

Pika ajaloo ja suure tulevikupotentsiaaliga Eesti elektroonikatööstus on maailmaturul tuntud oma kõrge kvaliteedi poolest ning käsijootmise võistluse korraldaja Eesti Elektroonikatööstuse Liit tegeleb tänase taseme säilitamiseks ja tõstmiseks ka elektroonika-alase hariduse ja oskuste populariseerimisega. Liit pakub rahvusvahelist võrgustikku nii kogenud kodumaistele elektroonikatootjatele, alustavatele start-upidele kui ka rahvusvaheliste elektroonikatootjate kohalikele allüksustele, seob Eesti erinevaid tööstusvaldkondi ning  toetab innovatsiooni Eesti elektroonikatööstuses.

Head Uudised GoodNews