1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Parlamendirühm: toetame Gruusia rahvast Venemaa sissetungi 15. aastapäeval
Parlamendirühm: toetame Gruusia rahvast Venemaa sissetungi 15. aastapäeval

Parlamendirühm: toetame Gruusia rahvast Venemaa sissetungi 15. aastapäeval

Eesti-Gruusia parlamendirühm avaldab toetust Gruusia territoriaalse terviklikkuse taastamisele.

Parlamendirühm märgib ühises avalduses, et täna möödub 15 aastat päevast, kui Venemaa tungis iseseisva Gruusia riigi territooriumile. “Nagu Ukraina inimesed, teab ka Gruusia rahvas väga hästi, kuidas Venemaa agressioon põhjustab raskusi, kannatusi ja hävingut nii tsiviilelanikele kui ka riigile tervikuna. Gruusia kodanikel Abhaasias ja Lõuna-Osseetias on juba 15 aastat tulnud taluda Venemaa okupatsiooni ja selle tagajärgi. Paljud on pidanud kogema tagakiusamist ja ümberasustamist, piirkondade elanikud on vaesunud ning kaotanud elatise. Seetõttu on hästi oluline, et Venemaa täidaks 2008. aasta relvarahu raames võetud kohustusi ning igati austaks Gruusia riigi suveräänsust,” kirjutab parlamendirühm avalduses.

„Nagu ka viimased poolteist aastat Ukraina puhul, peame oluliseks Eesti jätkuvat toetust ka Gruusiale Venemaa agressiooni vastases võitluses, suurendamaks igakülgset julgeolekut ja stabiilsust Euroopas. Avaldame oma toetust Gruusia rahvale, kelle sooviks on kaitsta oma riigi suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning mälestame Venemaa vägede 2008. aasta sissetungi käigus hukkunuid ja vigastatuid,“ märgivad rühma nimel esimees Lauri Laats ja aseesimees Vadim Belobrovtsev.

  • Parlamendirühma kuuluvad Aleksei Jevgrafov, Maria Jufereva-Skuratovski, Andrei Korobeinik, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Liisa-Ly Pakosta, Juku-Kalle Raid, Mati Raidma, Pipi-Liis Siemann, Peeter Tali, Kadri Tali, Tarmo Tamm, Igor Taro, Hendrik Johannes Terras. Parlamendirühmad aitavad tõhustada teiste riikide parlamentidega suhtlemist, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eesti riiki mujal maailmas.
Head Uudised GoodNews