1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pärnu Loovlinnakus on avatud Suvegalerii
Pärnu Loovlinnakus on avatud Suvegalerii

Pärnu Loovlinnakus on avatud Suvegalerii

3.-5. juunil avati Pärnu Loovlinnaku Suur-Jõe 10/12 Loovpealinna Suvegalerii vanas Pärnu Õllevabrikus. Kuraatoriks on Danny Gonzalez USA- st. Avanäitusel astusid üles Anonymous Boh, Steve Vanoni, Jüri Arrak ja Leonhard Lapin. Avamisel tegi DJ/VJ/laser-videomapping’it Georg Litvinov, noisei Mathieu Sylvestre Prantsusmaalt, performance’i Steve Vanoni ja Joonas Niiholm, live-siiditrüki viis läbi Ott Piibeman.

Puerto Rico juurtega kunstnik-kuraator Edgar Daniel Gonzalez käivitab rahvusvahelise Loovpealinna Pop Up galerii Pärnu Loovlinnakus 1. juunist kuni 31. augustini

Edgar Daniel Gonzalez kommenteerib, et keskendub rahvusvaheliste ja kohalike Eesti kunstnikutega töötamisele ja multidistsiplinaarsete näituste tutvustamisele. „Kureerin kunstisündmusi ja kaks korda kuus toimuvaid näituseid, mis tõstavad esile professionaalsete kunstnike loodud erinevaid meediume ja kontseptsioone,“ selgitab ta.

Programm hõlmab iganädalasi vahelduvaid üldsusele avatud töötubasid. Eesmärgiks on ka kogukonna kaasamine nii kunstikontseptsioonidesse. Iga kunstniku puhul päädib töötoa kogemus näitusega, mis tõstab esile kogukondade tööd kõrvuti kunstniku loominguga.

“Galerii hakkab toimima ka kunstistuudiona, kus ma paralleelselt valmistan ette illustratiivset graafilist korgumikku „Unenägude voog“, mis põhineb sürrealistlikel ja prohvetlikel unenägudel. Need on olnud olulise tähtsusega minu metamorfoosides varasemast kristliku sõjaväelase mõtteviisist vaba tahtega kunstnikuni, kelleks olen saanud. Rõhutades kontraste valitsuse tööriistaks saamise dogmaatilise protsessi ja kunstilise vaba eneseväljendamise vahel. Kokkuvõttes hõlmab see galerii programm indiviidi muutumise ja loomise kultuurilist, kunstilist ja emotsionaalset protsessi ning väljendusjõu kogemisega kaasnevaid sotsiaalseid tagajärgi,“ sõnab ta.

Suveprogramm 2022:

  • – 18. juuni Mari Lapinsalo (Soome) maalitöötuba ja installatsioonide isikunäitus.
  • – 25. juuni: Maija Kivi (Soome) maalikunsti isiknäitus
  • juuni 9. juuli: Klaasikunstnik Gail Allardi (USA) isiknäitus.
  • -22. juuli: Bevon st- Louis Brewsteri (USA) isikunäitus „Vaadake mu afroameeriklast!“ Multimeedianäitus Harlemi kunstnik-aktivistilt.
  • -31. juuli: Polet Guzmani/ Christian Bernardi (Puerto Rico) isiknäitus ja ühine moenädal – Casa Muza moeshow.
  • august: Sofie Suni (AUS) isikunäitus ja töötubade nädal.
  • august – 31. august Danny Gonzalez (USA/PR) isiknäitus

Toetavad:

  • Pärnu linn 
  • Kultuurkapital
  • Punch Drinks
Head Uudised GoodNews