1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Pärnu loovlinnakus saab nautida intuitiivset muusikat ja alternatiivset indie bändi
Pärnu loovlinnakus saab nautida intuitiivset muusikat ja alternatiivset indie bändi

Pärnu loovlinnakus saab nautida intuitiivset muusikat ja alternatiivset indie bändi

Diverse Universe Performance Festivali ja Põhjamaade Kunstinädala Nordic Art Week raames toimub Pärnu Loovlinnakus kaks kontserti: 27. juulil Põhjamaade saami MARAS kontsert ja 29. juulil esineb Soome alternatiiv indie bänd ansambel Cleaning Women.

Cleaning Women

MARAS intuitiivne muusika ja etenduskunstid

MARAS loob intuitiivseid, poeetilisi ja psühhedeelseid maastikke läbi sügava hüpnootilise ja resonantse muusika, mis on läbi imbunud rikkalikust folkloorist. Muusika- ja etenduskunstide kollektiiv, kes on pidevas liikumises ja muutumises. Olles inspireeritud põhjapoolsetest vanadest muusikastiilidest ja laulutraditsioonidest, nagu jokimine ja laulmine, alustavad nad kuulamis-, loomingulist, hüpnootilist ja intuitiivset teekonda, mis loob inimese teadvuses püsivaid vibratsioone. Laval võtab Maras koha sisse omal põneval moel!

Alternatiiv indie bänd Cleaning Women

Cleaning Women on oma galaktikatevahelise muusikaga rahvusvahelist publikut juba üle kahe aastakümne rõõmustanud. Ansambli instrumendid on valmistatud taaskasutatud materjalidest ja seetõttu on muusikal eriliselt puhastav kõla. Seni on bänd andnud välja neli albumit ja esinenud rahvusvahelistel muusikafestivalidel, filmifestivalidel, kunstimuuseumides ja rokiklubides. Cleaning Women jätkab muusikaga katsetamist ja otsib aina uusi ning paremaid viise inimeste kõrvade, meele ja mõistuse puhastamiseks, üks inimene korraga.

Non Grata
Foto: Alar Raudoja

Diverse Universe on iga-aastane Al Paldroki organiseeritav performance festival, kus sel aastal esinevad 22-30. juulini kümned tegevuskunstnikud üle maailma: Morgan Schagerberg Rootsist, Gerardo Juarez Jurado rühmitusest La Pocha Nostra Mehhikost, Peter Rosvik, Roi Vaara, Timo Viiulainen Soomest, Marita Isobel Solberg ja Trond Ansten Norrast, leedulannaVilma Duplantier New Yorgist, Steve Vanoni Usast, Doris Steinbichler Austriast ja Chandraja, Kadi Põder, Georg, Markus Tamm, Mona Tarn, Greta Altmets, Eliise Saar, Jürgen Rooste, Kalev Vapper, Anu Jalas ja NON GRATA Eestist.

  • Täpsem info on leitav SIIT!
Head Uudised GoodNews