1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Pirital algab registreerimine lehekottide tasuta äraveoks
Pirital algab registreerimine lehekottide tasuta äraveoks

Pirital algab registreerimine lehekottide tasuta äraveoks

„Pirita linnaosa valitsus pakub linnaosa majaomanikele ja korteriühistutele võimalust viia kokku kogutud puulehtede kotid ära tasuta, kuid selleks tuleb kampaaniale registreeruda. Seda saab alates esmaspäevast, 26. oktoobrist teha internetis Pirita kodulehel, kus avaneb link. Samuti saab registreeruda täites kupongi ning tuues või saates selle linnaosavalitsusse. Kupong on avaldatud Pirita ajalehe septembrinumbris ja ilmub ka 30. oktoobri ajalehes,” selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Tasuta veetakse lehekotid ära ainult kampaaniale registreerinud aadressidelt. Registreerimine lõpeb 8. novembril ja hiljem laekunud kuponge vastu ei võeta.

Lehed tuleb kokku riisuda nii oma kinnistult kui ka kinnistuesiselt linnamaalt. Ühelt kinnistult viiakse tasuta ära kuni 15 kotti puulehti. „Palume puulehed panna musta või läbipaistvasse 150-liitrisesse kilekotti ja kotisuu korralikult kinni siduda. Kuni äraveoni tuleb kotte hoida oma kinnistul. Äraveo ajaks tuleb kotid tõsta sõiduteele võimalikult lähedale, et need oleksid kergesti kättesaadavad,” rääkis linnaosavanem.  

Lehekottide äravedu käib asumite kaupa 23. novembrist 13. detsembrini:

23.–29. november – Mähe, Laiaküla, Kloostrimetsa, Lepiku, Iru ja Pirita asum; 30. november ­– 6. detsember – Merivälja asum ning 7. –13. detsember – Kose ja Maarjamäe asum.

„Palume kottidesse panna ainult puulehed. Kottidesse ei tohi panna olmeprügi, tänavapühkimise jäätmeid, lemmikloomade väljaheiteid, riknenud puu- ja köögivilju ega nende koorimisjääke, toidujäätmeid, puuoksi, kive,” loetles Liinat ja tõdes, et kahjuks on igal sügisel inimesi, kes sellest nõudest kinni ei pea.

Kui teil on rohkem kui 15 lehekotti, siis on võimalik viia need jäätmejaama. Lähim jäätmejaam, kus piritalased saavad lehekotid tasuta ära anda, asub aadressil Pärnamäe tee 36. Lisainfo 1345. „Tallinna jäätmejaamades võetakse biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid ühelt toojalt päevas korraga kuni kuus 100-liitrist kotitäit tasuta vastu,” ütles Liinat.

Eelmisel sügisel veeti Pirita linnaosa kinnistutelt ära 21 000 lehekotti. Kampaania toimub alates 2003. aastast.

Head Uudised GoodNews