1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital avati akvarellinäitus “Pirita vaated”
Pirital avati akvarellinäitus “Pirita vaated”

Pirital avati akvarellinäitus “Pirita vaated”

Alates 3. novembrist saab Pirita sotsiaalkeskuse saalis (Metsavahi tee 4) vaadata kunstnik Kaja Kesleri Piritast maalitud pilte.

“Ei juhtu just sageli, et ühe väljapaneku kõikidel maalidel oleks kujutatud Piritat. Äsja avatud näitus on aga läbinisti Pirita-teemaline ja kannab pealkirja “Pirita vaated”. Need on piritalase, maalikunstnik Kaja Kesleri tänavu suvel maalitud 28 akvarelli,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kunstnik Kaja Kesleri sõnul on talle andnud inspiratsiooni nii Pirita loodus kui ka siinsed majad ja aiad ning nende muutumine ajas. “Kõik, mis juunikuust alates mõne kuu jooksul maalitud, on saalis näha,” märkis kunstnik. Sotsiaalkeskuse saali seintel võib näha vaateid Pirita jahisadamast, jõekäärust, põneva arhitektuuriga majadest, aialilledest. “Usun, et paljudele Pirita elanikele pakuvad need vaated äratundmisrõõmu,” lisas linnaosavanem.

Kaja Kesler on lõpetanud Pirita keskkooli (Pirita majandusgümnaasium) ja 1985. aastal ERKI maali- ja teatridekoratsiooni eriala. Ta on viljelenud nii õlimaali kui ka akvarelli, peamiselt loodusmotiive. Kunstipublik teab tema töid ülevaate- ja grupinäitustelt ning isikunäitustelt.

Näitus “Pirita vaated” jääb avatuks 18. detsembrini kaunistades sotsiaalkeskuse saali ja andes positiivset meeleolu kõikidele sel ajal saalis toimuvatele sündmustele ja hobiringidele. Kuna saalis toimuvad erinevad tegevused, palub sotsiaalkeskus sobiva külastusaja kokku leppida tel 606 9050. Näitust aitas üles seada Vaike Kilvits.

Head Uudised GoodNews