1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piritalased soovivad Miku tee piirkonda elamuid ja spordirajatisi
Piritalased soovivad Miku tee piirkonda elamuid ja spordirajatisi

Piritalased soovivad Miku tee piirkonda elamuid ja spordirajatisi

Pirita elanikud esitasid ettepanekud rajada Miku tee 8, 10 ja 11 kinnistutele ridaelamud ja väljakud reketialade harrastamiseks.

„Pirita linnaosa valitsus palus elanike ettepanekuid ja ideid Pirital asuvate Miku tee 8, 10 ja 11 ja nende lähiala arendamise kohta. Kõige enam esitati elamuehitusega seotud ideid, tenniseväljakute rajamise ja reketialade harrastamisega seotud ettepanekuid. Samuti sooviti, et piirkonnas võiks olla väike aiand või kogukonna kasvuhoone, et jätkata ajaloolist aianditraditsiooni, sest paljud kohalikud elanikud seostavad ala lillekasvatusega ning viimased kümmekond aastat on Miku teel tegutsenud aiand ja aiandikauplus Võluaed,” loetles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

„Pirita on ilus ja eksklusiivne elukeskkond, kuid siinsed eluasemed on kallid. Noortel peredel ja eakamatel inimestel, kellel lapsed kodust läinud, võiks Pirital olla valikuvõimalus soodsamaks ja taskukohasemaks elamispinnaks. Madaltihe hoonestus rida- ja vaipelamutega oleks piirkonda hea lahendus,” ütles Miku tee kinnistute arendaja Jaan Kurm.

Pärast TOP-i tennisehallide sulgemist on Pirita tennisehuvilised otsinud uut kohta ala harrastamiseks ja on nüüd välja käinud idee rajada Miku tee piirkonda väljakud, mis sobituksid kenasti sealse maastikuga. Arendaja sõnul võiks peale tennise väliväljakute kaaluda võimalusi teiste reketialade, nagu näiteks rannatennise ja padeli harrastamiseks. Viimane on Eestis üha suuremat populaarsust võitmas.

Samuti on üks restoraniomanik avaldanud soovi avada nn Ida-Tallinna piirkonnas pererestoran võimalusega kasvatada kohapeal aiasaadusi.

„Tänan kõiki kaasamõtlejaid ja ettepanekute esitajaid,” sõnas linnaosavanem ja lisas, et kindlasti kasutatakse asjalikke ideid detailplaneeringu koostamisel.

Pirita linnaosas Pärnamäel, teletorni ja botaanikaaia läheduses asuvad Miku tee 8, 10 ja 11 ja nende lähiala on praegu tootmismaa sihtotstarbega ning jäävad Pirita linnaosa üldplaneeringu järgi tootmishoonete alale ja Pirita jõeoru maastikukaitseala botaanikaaia piiranguvööndisse.

Alal asuvad nõukogudeaegsed ehitised ja kasvuhooned on amortiseerunud, suur osa alast on tühermaa.

Head Uudised GoodNews