1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Põhja-Tallinnas avati pop-up fotonäituste sari
Põhja-Tallinnas avati pop-up fotonäituste sari

Põhja-Tallinnas avati pop-up fotonäituste sari

Fotod: Põhja-Tallinna LOV

Põhja-Tallinnas Soo tänaval avati täna pop-up fotonäitus, mille autoriteks on hiljuti linnaosavalitsuse toel ilmunud raamatu „Õhus on Kalamaja“ koostaja Bianka Soe ja fotograaf Annika Metsla. Näitus on inspireeritud Kalamaja värvikatest elanikest, kelle jaoks Kalamaja elus olulist rolli mängib.

„Näituse üks osa on raamatus olevad persoonid, kellest saab pikemalt lugeda, aga teine osa on sellised värvikad inimesed, kes raamatusse ei mahtunud, kuid me tundsime, et neid tuleb hinnata ja jäädvustada, sest tegelikult need inimesed teevadki Kalamajast nii toreda koha, kus on hea elada,“ ütles üks näituse koostajatest Bianka Soe.

„Nende piltide taga on väga palju erinevaid lugusid, mis võib-olla pilte vaadates kohe välja ei tule, kuid mille võrra mina ise selle projekti käigus rikkamaks sain. Selle kogemuse eest ma olen eriti tänulik,“ lisas fotograaf Annika Metsla.

Tegemist on Põhja-Tallinna valitsuse poolt korraldatud tänavanäituste sarja esimese väljapanekuga. Pop-up näituste sari osutus eelmisel aastal ülimenukaks, seetõttu otsustas linnaosavalitsus ka sel aastal selle projektiga jätkata.

Näitused toimuvad Kalamaja ja Pelgulinna tänavatel, kus iga nädal tutvustab oma loomingut uus fotokunstnik. Esimese näituse avamine toimus esmaspäeval, 28. mail ja see jääb avatuks kuni pühapäevani.

„Põhja-Tallinnal on kõige loovama linnaosa kuvand ja sellised pop-up näitused sobivad Kalamaja ja Pelgulinna tänavatele nagu valatult. Ühtlasi tahame sellega anda võimaluse meie piirkonna fotograafidele oma piltide jagamiseks teiste Põhja-Tallinna inimestega,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Näitused toimuvad iga nädal erinevates kohtades avalikus linnaruumis kuni augustikuu lõpuni ja on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews