1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Presidendi kõnevõistluse võitis Kertu Birgit Anton Tallinna Reaalkoolist
Presidendi kõnevõistluse võitis Kertu Birgit Anton Tallinna Reaalkoolist

Presidendi kõnevõistluse võitis Kertu Birgit Anton Tallinna Reaalkoolist

President Kersti Kaljulaidi üleskutse „Kirjuta Eestile“ parima kõne autor on Kertu Birgit Anton Tallinna Reaalkoolist. Tänavu kirjutasid noored Eestist kliimamuutuste keskmes ja kokku laekus pea 60 kõnet.

Kõige enam kirjutasid noored sellest, et Eestil on unikaalne võimalus olla ka kliimamuutustega võitlemisel suunanäitaja ja kaasa aitaja ning ka väike riik võib suuri asju korda saata. Noored tunnevad ka muret selle pärast, millises maailmas nad täiskasvanutena elama hakkavad. Mitmed väljendasid oma mõtteid luulevormis ja video vahendusel.

16–19aastastele noortele suunatud kõnevõistluse parima kõne autor on Kertu Birgit Anton Tallinna Reaalkoolist, kes kannab oma kõne ette sel reedel Eesti tänab sündmusel Tallinnas, kus riigipea annab üle teenetemärgid.

Lisaks said ära märgitud järgmised autorid: Aet Kubits Tallinna Prantsuse Lütseumist, Anastassia Daško Narva Vanalinna Riigikoolist, Georgi Sokolov Narva Vanalinna Riigikoolist, Grete Kaio Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumist, Hans Markus Kalmer Tartu Ülikoolist, Kirke Raidmets Tallinna Ülikoolist, Oliver Mõttus Miina Härma Gümnaasiumist ja Pippi Lotta Enok Audentese Spordigümnaasiumist. Eraldi tõsteti esile ka kaks videot: Pelgulinna Gümnaasiumi noorte Karl-Master Olde, Markus Kilmi, Ronald Trei, Karl Johannes Pappi ja Artur Lukki lugu “Kliimamuutus” ja Gustav Adolfi Gümaasiumist Karl Vilhelm Valteri ja Victoria Villigi “Kiri Eestile 2020”.

Žüriisse kuulusid Katre Palo ajakirjast Eesti Loodus, Kadi Kenk Teeme Ära Sihtasutusest, bioloog ja keskkonnahariduse eestkõneleja Georg Aher ning Mailin Aasmäe presidendi kantseleist.

Teeme Ära Sihtasutus ja UNESCO tunnustavad eraldi kategoorias töid, mis käsitlevad prügireostust kliimamuutuste ilminguna. Sellega antakse avalöök ülemaailmsele kampaaniale, mille eesmärk on kaasata rohkemaid noori säästva arengu aruteludesse ning näidata noori eluliste lahenduste teenäitajatena, kuidas maailma puhta ja tervena hoida. Eraldi tseremoonia toimub 22. aprillil.

 Kõikide esile tõstetud töödega saate president.ee lehel tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews