1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Presidendi kultuurirahastu ootab kandidaate noore kultuuritegelase preemiale
Presidendi kultuurirahastu ootab kandidaate noore kultuuritegelase preemiale

Presidendi kultuurirahastu ootab kandidaate noore kultuuritegelase preemiale

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutab välja konkursi presidendi noore kultuuritegelase preemiale, taotlusi oodatakse 3. juunini.

5000 euro suurune preemia on mõeldud kuni 35-aastasele Eesti kultuuritegelasele või grupile, kelle loomingulised saavutused on leidnud laialdast tunnustust või aidanud oluliselt kaasa Eesti ja eesti kultuuri tutvustamisele maailmas.

Kandidaate saavad preemiale esitada nii tingimustele vastavad inimesed ise kui ka nende õpetajad, kolleegid ja kultuurivaldkonnas tegutsevad organisatsioonid.

Kandideerimiseks tuleb hiljemalt 3. juuniks saata aadressil vpinfo@vpk.ee avaldus kandidaadi eluloo- ja loominguliste saavutuste kirjeldusega ning vähemalt kahe soovitusega tunnustatud kultuuritegelastelt või loomeliitudelt. 

  • 2002. aastal asutatud preemiat rahastab 2018. aastast alates Enn Kunila.
  • Varem on presidendi noore kultuuritegelase preemia pälvinud näiteks helilooja Pärt Uusberg, dramaturg Eero Epner, luuletaja Kristiina Ehin, džässmuusik Kadri Voorand, raadio- ja filmimees Jaan Tootsen jt. Eelmisel aastal pälvis preemia helilooja ja dirigent Rasmus Puur.
  • Preemia statuudi leiab President.ee!

Head Uudised GoodNews