1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Alar Karis andis stardi vanasõidukite ühissõidule
President Alar Karis andis stardi vanasõidukite ühissõidule

President Alar Karis andis stardi vanasõidukite ühissõidule

President Alar Karis andis täna Tallinna lauluväljakul stardi Balti keti 35. aastapäeva puhul Eestit, Lätit ja Leedut läbivale vanasõidukite ühissõidule.

Foto: Raigo Pajula

„On sümboolne, et vanasõidukite ühissõit Tallinnast Vilniusesse, Balti keti 35. aastapäeval, algab just Tallinna Lauluväljakult. Siin tuksus Eesti iseseisvuse taastamise eelõhtul meie laulva revolutsiooni süda. See oli rahumeelne vastuhakk võõrale võimule, oma riigi tagasi võtmise võimas manifestatsioon,“ ütles riigipea.

On sümboolne, et vanasõidukite ühissõit Tallinnast Vilniusesse, Balti keti 35. aastapäeval, algab just Tallinna Lauluväljakult. Siin tuksus Eesti iseseisvuse taastamise eelõhtul meie laulva revolutsiooni süda.

President Karis meenutas, et üks laulva revolutsiooni laine ulatuski Tallinnast 675 kilomeetri kaugusele Vilniusesse. „23. augustil 1989 astusid sajad tuhanded inimesed Eesti, Läti ja Leedu rahvarinnete kutsel inimketti, mis läbis kolm riiki ning nõudis vabadust Stalini-Hitleri salalepetega alistatud maadele,“ ütles ta.

Foto: Raigo Pajula

„Balti kett on osa meie vabaduse teest ja vanasõidukite ühissõit selle uhke meenutus,“ lausus riigipea ja tänas osalejaid, et nad jutustavad oma sõiduga kõigile lugu, kuidas Balti riigid oma vabaduse uuesti kätte said.

Vanasõidukite ühissõidul mööda Balti keti teed osaleb enam kui 200 ajaloolist sõiduautot, bussi ja mootorratast, Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast ja Ukrainast.

Head Uudised GoodNews