1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. President Alar Karis kohtumisel Kreeka peaministriga: liitlaste ühtsus Ukraina toetamisel püsib nii Põhjas kui Lõunas
President Alar Karis kohtumisel Kreeka peaministriga: liitlaste ühtsus Ukraina toetamisel püsib nii Põhjas kui Lõunas

President Alar Karis kohtumisel Kreeka peaministriga: liitlaste ühtsus Ukraina toetamisel püsib nii Põhjas kui Lõunas

President Alar Karis arutas kohtumisel Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakisega Ukraina toetamist agressioonisõjas, samuti Euroopa Liidu ülese energia hinnakriisi ja varustuskindluse lahendamise võimalusi. „Euroopa on suutnud otsustavalt vähendada oma sõltuvust Venemaa energiakandjatest, kuid tuleb veel pingutada ja otsida leidlikke lahendusi, et võtta Venemaalt igasugune võimalus energiasõja teel Euroopa ühtsust nõrgestada,“ sõnas riigipea.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Karis tänas Kreekat Euroopa Liidu ühtsuse ja Venemaa vastaste sanktsioonide kindla toetamise eest ja selgitas, et täiendavad meetmed, nagu hinnalae kehtestamine naftale on vajalikud sammud selleks, et sõja hinda Venemaa jaoks tõsta. „Kriisid on meid liitnud, kõik raskused, mis kerkinud seoses Venemaa agressiooniga on meid kogu Euroopas vastupidiselt kahtlustele hoopis ühendanud, näeme probleeme ja lahendusi sarnaselt. Liitlaste ühtsus ja samameelsus Ukraina toetamisel püsib nii Põhjas kui Lõunas. Tegutseme koos, et see koletu agressioon lõppeks Ukraina võiduga,“ rõhutas president Karis.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Kohtumisel arutati Ukraina sõjapõgenike, aga ka Vahemerelt lähtuva rändega seotud küsimusi. President Karis selgitas, et Eesti toetab kõigiti Ukraina sõjapõgenikke ja panustab võimaluste piires ka Vahemerel tegutsevatesse Frontexi missioonidesse. Selle näiteks tõi ta, et sel nädalal alustas Euroopa Liidu piirivalveagentuuri koordineerimisel Kreekas Kastelloriso saare piirkonnas tööd Eesti meeskonnaga kiirpaat.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Eesti-Kreeka kahepoolsed suhted on aktiivsed ja on mitmeid koostöövaldkondi, kus neid saab veelgi tihendada. „Eesti ja Kreekal on juba sõlmitud digikoostööd puudutav vastastikuse mõistmise memorandum, mida nüüd võiks praktiliste tegevustega täitma asuda,“ ütles president Karis.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei
Head Uudised GoodNews