1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Karis nimetas Kristen Michali peaministri kandidaadiks
President Karis nimetas Kristen Michali peaministri kandidaadiks

President Karis nimetas Kristen Michali peaministri kandidaadiks

President Alar Karis kohtus Kadriorus kliimaministri Kristen Michaliga ning tegi talle ülesandeks moodustada uus Vabariigi Valitsus.

„Kõneluste järel Riigikogus esindatud erakondade juhtidega sai selgeks, et praegused sisepoliitilised jõujooned annavad võimaluse moodustada tugeva parlamendienamusega, loodetavasti otsustustahtega valitsuse Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ja Eesti 200 võimuliidul,“ tõdes riigipea.

„Koalitsioonikõnelused peavad andma kõigile, kes Eestist hoolivad vastused olulistele küsimustele: mis saab meie majandusest, inimeste heaolust ja julgeolekust, laiemalt vaadates Eesti inimeste kindlustundest,“ rõhutas president Karis.

Koalitsioonikõnelused peavad andma kõigile, kes Eestist hoolivad vastused olulistele küsimustele: mis saab meie majandusest, inimeste heaolust ja julgeolekust, laiemalt vaadates Eesti inimeste kindlustundest.

„Erakonnad ei saa üle aasta tagasi toimunud parlamendivalimiste eel antud lubadustesse kinni jääda, tegelikkus sunnib mitmed toonased plaanid kas kõrvale jätma või ümber hindama,“ lisas ta. „Kõnelused võimalike valitsusparteide juhtidega näitasid, et nemadki mõistavad olukorda samamoodi.“

Erakonnad ei saa üle aasta tagasi toimunud parlamendivalimiste eel antud lubadustesse kinni jääda, tegelikkus sunnib mitmed toonased plaanid kas kõrvale jätma või ümber hindama.

President Karise sõnul võiks valitsuse vahetus tuua kaasa ka asjalikuma õhkkonna Riigikogus koalitsiooni ja opositsiooni vahel.

GALERII: ARNO MIKKOR

Head Uudised GoodNews